kako zaposliti novega delavca
Moderator: Mirko Zbačnik
kako zaposliti novega delavca
Pozdravljeni. Prosim za pomoč kako zaposliti novega delavca za en mesec. Enoosebna družba bi zaposlila novega delavca zaradi potrebe, vendar samo za en mesec. Delavec je prijavljen na zavodu za zaposlovanje. Ker še nikoli nismo nikogar zaposlili, bi prosila za nasvet kako začeti, kakšno pogodbo, komu in kam to prijaviti itd...Za vse informacije se vnaprej najlepše zahvaljujem.
Re: kako zaposliti novega delavca
1. prijava potrebe po delavcu (Zavod za zaposlovanje)
2. pogodba o zaposlitvi
3. prijava na Zavodu za zdravstveno zavarovanje (potrebujete dokumente iz prvih dveh točk) z obrazcem M1
2. pogodba o zaposlitvi
3. prijava na Zavodu za zdravstveno zavarovanje (potrebujete dokumente iz prvih dveh točk) z obrazcem M1
Mincek
Hvala za odgovor. Glede objave na zavodu za zaposlovanje sem ravno danes izvedela, da delodajalcu ni potrebno več tega objavljati, je celo dovolj, če razpis obesi na vrata svoje pisarne. Kaj pa zdravniški pregled? Je potreben, če gre samo za enomesečno zaposlitev? Delo je pa v pisarni za računalnikom.
Kljub temu morate oddati potrebo po delavcu na zav.za zaposlovanje - v njej pač navedete, da bo razpis obešen na vratih pisarne.
Praviloma mora biti zdravniški pregled opravljen ne glede na čas zaposlitve.
Praviloma mora biti zdravniški pregled opravljen ne glede na čas zaposlitve.
glede objave in potrebe po delavcu - je še kako potrebna. Mi smo lani plačali kazen ker nismo objavili potrebo po delavcu 5 dni pred sklenitvijo zaposlitve.
res pa lahko v prijavi potrebe navedete, da bo objava npr na vaši spletni strani - vidna mora bit v glavnem širši množici ljudi (- ne vem, če velja, da je samo napisano na vaših vratih
)
res pa lahko v prijavi potrebe navedete, da bo objava npr na vaši spletni strani - vidna mora bit v glavnem širši množici ljudi (- ne vem, če velja, da je samo napisano na vaših vratih
Hvala vsem za odgovore, res je obvezno prijaviti na zavodu najmanj 5 dni pred zaposlitvijo, za objavo oglasa pa smo izbrali splet in sicer ****. Pogodba je tudi že sestavljena in bomo vse to dostavili ZZZS. Plača bo minimalna, kaj pa oddaja podatkov na edavke? Se uporabi Rek 1 obrazec?
Zadnjič spremenil Nina, dne 19 Jun 2012, 17:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Razlog: oglaševanje konkretnih storitev ni dovoljeno
Razlog: oglaševanje konkretnih storitev ni dovoljeno
Ana179, koliko ste plačali kazni in kako so se stvari odvijale?
Dvojčka, ja, rek-1 izberete na edavkih.
Dvojčka, ja, rek-1 izberete na edavkih.
Mincek
kazen je bila 300€ za podjetje in 300 za delodajalca - pa če plačaš v 8 dneh je polovica
potem je pa še čez dva meseca prišla sodna taksa za ta prekršek 80€ , čeprav mi absolutno ni jasno kako so lahko sodno takso obračunal, če to sploh ni odločalo sodišče ampak navadna d.inšpektorca.....
vidi se da pobirajo tam kjer lahko - tiste ki so pa dejansko državo na kolena spravl- pa pustijo .
sploh je pa zanimivo, ker durs vidi vse prilive in odlive na trr - so me za eno podjetje (mikro podjetje) klicali, kako to da smo imeli toliko prilivov, ko pa po ddv knjigi nimamo toliko prometa - in je do decimalke točno povedala koliko prometa na trr smo imeli v pol leta - to se pravi, da lahko vse vidijo ......... ampak zakaj nočjo videt tam, kjer je dejansko vse narobe....
potem je pa še čez dva meseca prišla sodna taksa za ta prekršek 80€ , čeprav mi absolutno ni jasno kako so lahko sodno takso obračunal, če to sploh ni odločalo sodišče ampak navadna d.inšpektorca.....
vidi se da pobirajo tam kjer lahko - tiste ki so pa dejansko državo na kolena spravl- pa pustijo .
sploh je pa zanimivo, ker durs vidi vse prilive in odlive na trr - so me za eno podjetje (mikro podjetje) klicali, kako to da smo imeli toliko prilivov, ko pa po ddv knjigi nimamo toliko prometa - in je do decimalke točno povedala koliko prometa na trr smo imeli v pol leta - to se pravi, da lahko vse vidijo ......... ampak zakaj nočjo videt tam, kjer je dejansko vse narobe....