ZASTOPNIŠKA POGODBA-KRŠITEV NAROČNIKA

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
emil4
Novinec
Novinec

ZASTOPNIŠKA POGODBA-KRŠITEV NAROČNIKA

Odgovor Napisal/-a emil4 »

Odškodnina po zastopn. pogodbi med naročnikom in izvajalcem

Kot s.p.(po pogodbi izvajalec) sem z naročnikom (d.o.o.) sklenil Pogodbo o trgovskem zastopanju pri pridobljenih novih strankah v Osrednji Sloveniji in drugje (pogodba vsebuje le to besedo - in drugje).
Na željo in zahteve naročnika (pisni dokazi) sem prvotno zastopniško področje zaradi mojega uspešnega dela moral razširiti tudi na ostala področja po Sloveniji, za kar pa nova pogodba ni bila sklenjena. ( niti kakašen aneks k obstoječi pogodbi).
Problem je nastal, ko naročnik nenapovedano do mene kot izvajalca po pogodbi po dobrem letu dni te nove regije zaradi zanj premajhnega dobička dnevno preneha oskrbovati pridobljene stranke. Mene kot izvajalca pusti samega s stroški pridobivanja in vzdrževanja teh novih kupcev, z okrnjenim ugledom s.p. ja pri teh pridobljenih strankah privatnega sektorja in brez nadaljnjega plačila provizije po pogodbi.
Naročnik sam ima obvezo po pogodbi, da na omenjenih ( ukinjenih ) področjih sam pridobi stranke v javnem sektorju ( javna naročila ), vendar je bil v omenjenem letu dni s pridobivanjem novih kupcev popolnoma neuspešen.
Javni sektor pa jaz kot izvajalec - s.p. po pogodbi ne smem pridobivati.
Pogodba o zastopanju se sicer še naprej uspešno izvaja, a le še za osrednjo Slovenijo.
Naročnika sem zaradi nespoštovanja pogodbe, povzročenih stroških ter izgube provizije najprej pisno opozoril in zahteval poravnavo oz. odškodnino po veljavni pogodbi.
Naročnik o odškodnini ne želi niti slišati,na zahtevek pa celo odgovori, da ni pogodbene osnove.

Prosim strokovnjaka za odgovor,
meurs
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Re: ZASTOPNIŠKA POGODBA-KRŠITEV NAROČNIKA

Odgovor Napisal/-a meurs »

Obrnite se na odvetnika....
Odgovori