Pozdravljeni,
bom problem kar opisal na primeru:
Vzemimo, da mi smo DDV zavezanci in delujemo kot online prodajalec vstopnic za obisk arboretuma, ki pa ni v naši lasti, ampak v lasti podjetja, ki ni DDV zavezanec.
Naš zaslužek je 10% provizija od prodane karte. Na prvi problem smo naleteli, kako sedaj obračunati DDV, saj če bi ga mi morali odvesti od celotne vrednosti karte, smo v minusu z zaslužkom. Za ta problem smo po milijonih vprašanj končno dobili odgovor, da lahko zadevo peljemo preko prehodnih kontov, kjer mi obračunamo DDV samo na naš zaslužek - 10% provizijo.
1. Prosim, če mi lahko poveste ali to drži ali ne.
2. Če zgornja trditev drži, se mi je pa začelo porajati vprašanje, ali lahko mi kot DDV zavezanec prodamo online vstopnico, na kateri piše da DDV ni obračunan, čeprav mi smo zavezanci? Če to ni pravilno, kaj lahko storimo v tem primeru?
Skratka, kot DDV zavezanci želimo prodajati online vstopnice za zavezance in nezavezance. Kako lahko to uspešno izpeljemo. Resnično bi potreboval kakršnekoli informacije, saj nam tudi na DURS-U ne dajo konkretnega odgovora.
Se vnaprej zahvaljujem za kakršnekoli informacije.
obrč. DDV, če prodajaš za podjet.(društvo), ki ni zavezanec
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: obrč. DDV, če prodajaš za podjet.(društvo), ki ni zaveza
A je to dejavnost, ki je oproščena plačila DDV? Npr kulturne storitve?
Mi prodajamo darilne bone, ki so pravtako oproščene ddv in jih prodajamo brez ddv, nato pa iztavimo račun dobavitelju za provizijo z DDV-jem.
Upam, da je v pomoč.
Mi prodajamo darilne bone, ki so pravtako oproščene ddv in jih prodajamo brez ddv, nato pa iztavimo račun dobavitelju za provizijo z DDV-jem.
Upam, da je v pomoč.
Živjo, hvala za odgovor. Ne, te stvari niso oproščene DDV-ja. Zato s tistimi, ki so že DDV zavezanci, nimamo problema, problem je pri drugi polovici, ki niso DDV zavezanci ...
še mogoče kdo kakšna info?