Dodatek za deljeno delo
Moderator: Mirko Zbačnik
Dodatek za deljeno delo
Za koliko ur dobi delavec dodatek za deljeno delo, če recimo dela od 8. do 12.(4 ure)in še od 14.do 22.(8 ur)?
Ali za 8 ur ali za vse skupaj oz. 12 ur.
Hvala:???:
Ali za 8 ur ali za vse skupaj oz. 12 ur.
Hvala:???:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Mogoče nisem bila dovolj jasna:
Dodatek za deljeno delo znaša 20% urne osnove, tu ni dileme.
Če je delavec delal recimo samo en dan deljeno v mesecu kot sem že prej napisala, <b>za koliko ur bo dobil dodatka:</b>
-za 7 oz. 8, ker je pač dnevna delovna delovna obveznost toliko, ne glede na opravljenih 12 ur ali
-za vseh 12, ker jih je dejansko opravil v manj ugodnem delovnem času.
Naša dejavnost je gostinska,teh dodatkov je ogromno,plače obračunavamo na podlagi KP GIT.
Hvala lepa in svež dan želim
Dodatek za deljeno delo znaša 20% urne osnove, tu ni dileme.
Če je delavec delal recimo samo en dan deljeno v mesecu kot sem že prej napisala, <b>za koliko ur bo dobil dodatka:</b>
-za 7 oz. 8, ker je pač dnevna delovna delovna obveznost toliko, ne glede na opravljenih 12 ur ali
-za vseh 12, ker jih je dejansko opravil v manj ugodnem delovnem času.
Naša dejavnost je gostinska,teh dodatkov je ogromno,plače obračunavamo na podlagi KP GIT.
Hvala lepa in svež dan želim
Če bi delavec delal deljeno osem ur, bi se obračunaval dodatek za osem ur.
v vašem primeru, pa je delavec pravzaprav delal nadure in se ne obračuna dodatek za deljeno delo, ker to pravzaprav ni. Kje pa je bil delavec tisti dve uri. Kosilo? Delavcu priprada na osem ur, pol ure odmora, ki ga koristi v delovnem času.
Jaz v vašem primeru ne bi izplačala dodatka za deljeno delo, ampak samo osem rednih ur in štiri ure nadur
lp, Bina
v vašem primeru, pa je delavec pravzaprav delal nadure in se ne obračuna dodatek za deljeno delo, ker to pravzaprav ni. Kje pa je bil delavec tisti dve uri. Kosilo? Delavcu priprada na osem ur, pol ure odmora, ki ga koristi v delovnem času.
Jaz v vašem primeru ne bi izplačala dodatka za deljeno delo, ampak samo osem rednih ur in štiri ure nadur
lp, Bina
Tudi v KP GIT je enako zapisano ampak saj gre za <b>DELO</b> v deljenem času in <b>ne za NEDELO</b>.
Določilo v poglavju o dodatkih je, da se dodatki obračunavajo le za čas, ko je delavec delal v pogojih, zaradi katerih mu dodatek pripada.
V času prekinitve nad 1 oz. nad 2 uri <u>DELAVEC NI DELAL</u>.
Kaj menite?:mad:
Pozdrav
Določilo v poglavju o dodatkih je, da se dodatki obračunavajo le za čas, ko je delavec delal v pogojih, zaradi katerih mu dodatek pripada.
V času prekinitve nad 1 oz. nad 2 uri <u>DELAVEC NI DELAL</u>.
Kaj menite?:mad:
Pozdrav
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Jaz to razumem tako, da se tisti dan, ko imam deljen delovni čas, ure dela pomnožijo z faktorjem (1,15 ali 1,20). Če delamo dopoldan 4 in popoldan 4, torej 8 ur krat faktor.
To razumem odškodnmino za čas ko ne delamo in nam je nekako ukraden.
LP, Mirko
P.S.: Pozanimal sem se, kako deluje to pri izmenskem delu (po SKP 10 %). Pripada jim le, ko delajo v popoldanski izmeni. Upam da se ne bomo preveč zaštrikali.
To razumem odškodnmino za čas ko ne delamo in nam je nekako ukraden.
LP, Mirko
P.S.: Pozanimal sem se, kako deluje to pri izmenskem delu (po SKP 10 %). Pripada jim le, ko delajo v popoldanski izmeni. Upam da se ne bomo preveč zaštrikali.