Ime podjetja

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
junij
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Ime podjetja

Odgovor Napisal/-a junij »

Pri registraciji novega podjetja- ali MORA biti ime podjetja slovensko ali ne. Mi bi želeli latinsko ime, ker naj bi podjetje poslovalo tudi in predvsem s tujino. Hvala za čimprejšni odgovor!

jun
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a helena »

Nekaj o imenih družb piše v Zakonu o gospodarskih družbah, nekaj pa v Zakonu o javni rabi slovenščine. Teoretično bi po tej zakonodaji bilo možno uporabiti latinski jezik, v praksi pa lahko nastopijo težave. Odvisno od sodišča, če bo to hotelo registrirati. Najbolje, da jih vprašate. LP!
junij
Začetnik
Začetnik

Hvala za odgovor!
Kakšne izkušnje imate v zadnjem času glede tega? Prosim še za kakšnje mnenje, oz. odgovor.
Vem, da so pred časom zelo "popljuvali" v medijih tuja imena firm, ne vem pa, kako je z zakonodajo na tem področju.
lp

jun
bing
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a bing »

hehe

jas sem pravkar odprl podjetje, in sem imel enake probleme pri registraciji firme.
Firma mora vsebovati slovensko ime, slovensko!
Kaj pa ta zakon oz. ministrica za kulturo pojmuje kot slovensko ime, pa mi strokovnjaki, zadolženi za to, niso znali razložiti.
Predlog je bil da podjetje poimenujem ali preimenujem malo kasneje, ko bo zakon bolj jasno določeval to področje.

smešno
bing
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a bing »

hehe

jas sem pravkar odprl podjetje, in sem imel enake probleme pri registraciji firme.
Firma mora vsebovati slovensko ime, slovensko!
Kaj pa ta zakon oz. ministrica za kulturo pojmuje kot slovensko ime, pa mi strokovnjaki, zadolženi za to, niso znali razložiti.
Predlog je bil da podjetje poimenujem ali preimenujem malo kasneje, ko bo zakon bolj jasno določeval to področje.

Pa tudi na razvoj in mednarodno povezovanje podjetij, blagovnih znamk niso poštudirali. Če ve kdo kaj več o tem me prav zanima kako je s tem zakonom.
smešno
junij
Začetnik
Začetnik

Ali ima še kdo izkušnje, oziroma, naleti na težave pri registraciji imena nove firme.?!

jun
Odgovori