Sem lastnik (K.D.) in zaposlena v podjetju (osnova zav 001).Zaradi krize gre vse počasi navzdol....Ne morem se odjavit in ne na zavod ,razen če zaprem podjetje (komanditno družbo).Niti za par mesecev,...
Zanima me ali si lahko obračunam zajamčeno plačo(ne minimalno).Da se nebi nabirali neplačani prispevki.Mislim da znaša cca 237,00€ ali nekaj podobnega.Poslovanje v zadnjih nekaj mesecih je negativno.Nisem zasledila nikjer jasno zapisanih pogojev za obračun zajamčene plače.Kolikšen je bruto zajam.plače?
Hvala za pomoč in lep dan
Zajamčena plača
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Zajamčena plača
Ne vem, kako je s k.d., v določenih primerih nezadovoljivega oziroma slabega poslovanja s.p., ki je ravno tako osebna družba se podjetnik lahko prijavi na zavot kot iskalec zaposlitve /to je bila moja stranka/. Tudi nekatera druga se je že pozanimala (gradbinec) in je dobila podoben odgovor, da se lahko prijavi.
Kolikor mi je jasno, dejanska minialna plača ne obstaja, je le kot kriterui za dodeljevanje nekaterih socialnih prejemkov (vir splet, leto 2009 - ne smem imenovati vira(. Kot mi je znano, je to včasih bilo mogoče, če je bilo stanje podjetja slabo, oziroma skladno s pogodbo.
Kolikor mi je jasno, dejanska minialna plača ne obstaja, je le kot kriterui za dodeljevanje nekaterih socialnih prejemkov (vir splet, leto 2009 - ne smem imenovati vira(. Kot mi je znano, je to včasih bilo mogoče, če je bilo stanje podjetja slabo, oziroma skladno s pogodbo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Moja informacija je sledeča:sploh se ne morem odjavit iz K.D.,čeprav sem zaposlena to so mi sporočili iz ZZZS.Samo če firmo zaprem(bolano)!
Za zajamčeno plačo,pa sem slutila nekaj podobnega.
Hvala.lp
Za zajamčeno plačo,pa sem slutila nekaj podobnega.
Hvala.lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Će prav razumem, ste zaposleni na podlagi 001 v nekem drugem podjetju? Potem je to enako, kot bi imel s.p. in bil zaposlen. Če hočete iti na zavod, morate zapreti s.., kajti če imate s.p. ko prekinete zaposlitev, se morate zavarovati na podlagi samozaposlitve. Mogoče je enako s k.d...
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko