račun s.p pomoč

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
vikica333
Nov član
Nov član

račun s.p pomoč

Odgovor Napisal/-a vikica333 »

ali mi lahko pomgate.

Preko spletne strani prodajam artikle, vbistvu sem posrednik pri prodaji med firmo in fizično osebo.
Kupec artikla pri meni plača samo 20 % vrednosti , ostalo plača direktno pri prodajalcu. Z nakupom si dejansko rezervira artikel po tej ceni .
Teh 20 % je dejansko moj zaslužek in ostane meni . Prodajalcu artklov nisem dolžna nič.

Kdo je moj kupec oziroma ali moram račun za 20 % istaviti prodajalcu artiklov in napisati že plačano, ker je to dejansko moja provizija in zaslužek.

Kaj pa kupcu, ki je rezerviral artikel. Ali moram njemu istaviti račun.

Ćist sem zbegana..

Hvala vam za pomoč
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: račun s.p pomoč

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Mogoče je to podobno, kot pri prodajalcu neke zelo znane posode. Posrednik dobi provizijo, za kar izstavi prodajalcu račun. Sam račun prodaje pa glasi na prodajalce, vi ste le posrednik.

To je primer moje stranke, ki je posrednica neke znane tuje firme.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
lauren
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a lauren »

kako pa dobavitelj izstavlja račune kupcem, od katerih dobi ostalih 80% denarja? če on izstavi račun za teh 80%, potem bi jaz kupcu izstavila račun za 20% in je to to. dobavitelju pa bi lahko izstavili račun v primeru, da on izstavi račun za celih 100%, 80% dobi od kupca, 20% pa "nikoli", v tem primeru za teh 20% pač rabi nek dokument in to je račun od vas.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Posrednik dobi provizijo v višini 20 %, za kar izstavi račun dobavitelju. Dobavitelj izstavi račun končnemu kupcu, njegova cena pa verjetno že vsebuje vašo provizijo.

Vikica333 - kaj, ko bi to vprašali kar dobavitelja?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
vikica333
Nov član
Nov član

Re: raču

Odgovor Napisal/-a vikica333 »

[
Odgovori