Do sedaj smo terjatve do naših kupcev vodili na kontih od 120001 - 120006. Ker je bilo malo kupcev in smo ročno knjižili plačila, se nam je izhajalo ločeno vodenje za različne storitve. To je bilo zaradi naše evidence. Sedaj pa se je strank nabralo precej veliko in smo uvedli nov program, kjer plačila knjižimo avtomatsko. To pa nam žal ne omogoča več ločenega vodenja terjatev. Ali lahko s 1.1.2013, ko že tako delamo nov kontni načrt, združimo tudi vse te terjatve na konto 120001 in kompletno vse terjatve vodimo tukaj? Kaj menite? Saj v bilanci se potem vsi ti podkonti seštejejo. Če želim še naprej voditi ločeno, moram namreč še naprej knjižiti ročno in ločevati npr. koliko od zneska 36,98€ je za eno storitev, koliko za drugo in koliko za tretjo. To pa se mi zdi totalno nesmiselno. Za leto 2012 bi naredila še po starem, za 2013 pa bi vse terjatve združila.
Hvaležna bom za vsakršno mnenje ali nasvet!
Lp
Barbara
ZDRUŽITEV KONTOV
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: ZDRUŽITEV KONTOV
Ja lahko jih združite, samo da je zagotovljena sledljivost.
Re: ZDRUŽITEV KONTOV
Kako mislite, sledljivost?
Zdej bi pač vse terjatve spremljala skupaj. npr. od zneska za paket trojček, ločeno knjižila znesek za telefonijo, znesek za internet in znesek za televizijo. Ampak verjemite, da je potem pri 5000 naročnikih ločeno to zelo težko spremljati. Zdej bi pa pač spremljala znesek skupaj kot za storitev trojček. Po mojem bi imela še vedno dobro evidenco, samo ne bi ločevala po različnih storitvah.
Zdej bi pač vse terjatve spremljala skupaj. npr. od zneska za paket trojček, ločeno knjižila znesek za telefonijo, znesek za internet in znesek za televizijo. Ampak verjemite, da je potem pri 5000 naročnikih ločeno to zelo težko spremljati. Zdej bi pa pač spremljala znesek skupaj kot za storitev trojček. Po mojem bi imela še vedno dobro evidenco, samo ne bi ločevala po različnih storitvah.