Odjava s.p. in osnovna sredstva

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ema butara
Začetnik
Začetnik

Odjava s.p. in osnovna sredstva

Odgovor Napisal/-a ema butara »

Z 31. 12. sem odjavila s.p (dopol.dejavnost) s katero sem ustvarila minimalne prihodke. Ostalo mi je OS v neodpisani
vrednosti cca 1000,00 eur. To OS sem nabavila brez odbita ddv (nisem bila davčni zavezanec), niti nisem zanj
uveljavljala olajšave za investiranje v OS . Kaj naj storim z njim? Ali ga moram prodati (sebi), ali ga lahko enostavno
pustim v bilanci stanja?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: Odjava s.p. in osnovna sredstva

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Najprej navedite še podatke, kdaj ste ga nabavili in ali je že v celoti amortizirano, navedite še podatke o nabavni vrednosti in odpisani vrednosti...
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
rupert
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a rupert »

Mirko Zbačnik napisal/-a:Najprej navedite še podatke, kdaj ste ga nabavili in ali je že v celoti amortizirano, navedite še podatke o nabavni vrednosti in odpisani vrednosti...
Saj je napisala, da je v neodpisanivrednosti cca 1000,00 eur.

Pa kolikor vem, je poleg tega bolj pomembno, kakšna (če sploh še je?) naj bi bila tržna vrednost?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Da, saj res.... Potreben je še podatek o tržni vrednsoti, zato je prihodek, prikazan v davčnem obračunu pod št. 3.1. le kot razlika med knjižno in tržno vrednostjo (transferne cene.., poslovanje med povezanimi osebami). A je neodpisana vrednost večja od tržne?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
ema butara
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a ema butara »

Kako naj ugotovim kolikšna je tržna vrednost?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Hmmm. Standardi navajajo cenilni zapisnik, vrednost ne sme presegati tržne vrednosti - v praksi (ne vem če je praivlno), pa uporabljamo za take "male" vrednsoti oglasnike in jih malce po potrebi korigiramo - tam so navadno vrednosti ponudb, praviloma višje... skratka :scool:
Mirko Slika
Odgovori