Zanima me, če lahko ima davčni zavezanec davčno št. brez predpone si?
Poslovnemu partnerju, kateremu smo izdali račun za opravljeno plačilo me je namreč danes prosil, če lahko račun popravim, ker naj bi bila napaka pri id številki. Trdi, da je davčni zavezanec, vendar pri ddv št. nima predpone si? Kolikor je meni znano, imajo vsi davčni zavezanci predpono si, podatke za izdajo računa sem pa prepisala iz imenika davčnih zavezancev, ki ga uporabljam iz interneta-tam je imel ddv št. za partnerja imela si.
Ne vem, kaj je pravilno. [?]
Prosim, če mi lahko kdo pomaga.
Lep dan želim vsem.
kati
id za ddv-predpona si
Moderator: Mirko Zbačnik
Vsi zavezanci za DDV imajo predposo SI in ne verjamem, da je pri vašem partnerju kaj drugače.
Naj vam pošlje zadnje potrdilo o registraciji za DDV, ki ga je dobil od DURS-a, da boste imeli črno na belem.
Če res nima predpone SI potem ali ni zavezanec po ZDDV ali pa je napaka v registru in mora o tem obvestiti DURS.
lp
Naj vam pošlje zadnje potrdilo o registraciji za DDV, ki ga je dobil od DURS-a, da boste imeli črno na belem.
Če res nima predpone SI potem ali ni zavezanec po ZDDV ali pa je napaka v registru in mora o tem obvestiti DURS.
lp
<b>Davčna številka nikdar nima predpone SI</b>. Davčna številka je še danes takšna, kot je bila vedno - osem mestna številka iz samih številk.
Po drugi strani ima <b>vsaka identifikacijska številka za DDV predpono SI </b>(v Sloveniji; druge evropske države imajo svoje predpone). Identifikacijska številka za DDV je sestavljena iz predpone SI in osem mestne davčne številke.
Torej oseba X, ki je identificirana za namene DDV (po domače zavezanec za DDV), ima takšne podatke:
<b>Davčna številka:</b> 12345678
<b>ID za DDV:</b> <font color="red">SI</font id="red">12345678
Če je vaš poslovni partner zavezanec za DDV, potem ima tako davčno številko, ki nima predpone, kot ID za DDV, ki ima predpono SI. Pri čemer za potrebe DDV davčna številka ni več pomembna, relevantna je le še ID za DDV, in je povsem pravilno, če jo na računu napišete, s predpono vred.
Po drugi strani ima <b>vsaka identifikacijska številka za DDV predpono SI </b>(v Sloveniji; druge evropske države imajo svoje predpone). Identifikacijska številka za DDV je sestavljena iz predpone SI in osem mestne davčne številke.
Torej oseba X, ki je identificirana za namene DDV (po domače zavezanec za DDV), ima takšne podatke:
<b>Davčna številka:</b> 12345678
<b>ID za DDV:</b> <font color="red">SI</font id="red">12345678
Če je vaš poslovni partner zavezanec za DDV, potem ima tako davčno številko, ki nima predpone, kot ID za DDV, ki ima predpono SI. Pri čemer za potrebe DDV davčna številka ni več pomembna, relevantna je le še ID za DDV, in je povsem pravilno, če jo na računu napišete, s predpono vred.