razvoj programske opreme

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ksenija94
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

razvoj programske opreme

Odgovor Napisal/-a ksenija94 »

Podjetje, ki se ukvarja z Informacijskim storitvami je na našem račuanlniškem sistemu naredil nadgradnjo.
Zanima me kateri konto naj uporabim za to storitev.

Hvala lep pozdrav.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: razvoj programske opreme

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

To bi obrav(naval kot osnovno sredstvo izdelano v lastni režiji. Evidentiramo prihodek v okviru skupine 79 in povečate osnovna prek kontov pridobivanja. Ali bo to novo osnovno sredstvo, verjetnejše bo povečane vrednosti že obstoječega. srestva, Stroške, ki jih imate z izdelavo prenesete iz razreda 4 prenesete prek konta 49o ,in tudi porabljeni material, itd na kontu 701.

Gre za izdelavo OS v lastni režiji, na priemr: viewtopic.php?f=3&t=12390&p=54812&hilit ... iji#p54812
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
ksenija94
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a ksenija94 »

Mirko se opravičujem za tako nejasno vprašanje.

Mi smo prejeli račun na katerem je storitev razvoj programsek opreme.
lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ja, saj res.... površno branje. Če to povečuje uporabno vrednost programske opreme in ne gre za neko redno vzdževanje, kot gre to pri računovodskih programih, kjer to evidentiram kot strošek vzdževanja, je to lahko povečanje vrednosti. Na primer, če izboljšuje že obstoječi program, da z njim povečujete obseg dela, njegovo uporabno vrednost.

Gledam iz lastnega zornega kota, kjer prejemamo redne nadgradnje glede zakonskih regulativ in tudi izboljšanje oobstoječega programa, ki je namenjen računovodenju. Če bi imel na primer enouporabniško verzijo, le za eno podjetje, na primer, in bi nadgradil za uporabo na vodenje več podjetji, povečal modul za vodenje proizvodjnje, zaloge trgovskega blaga, bi zato povečal nabavno vrednost. Redno vzdževanje, ki ne nadgrajuje modulov bi obravnaval kot strošek podjetja.

UpUpM, da sem na osnovi nadgradnje mojega programa ponazoril, kako obravnavati vap rimer.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori