Vprašanje v zvezi s knjiženjem potnih stroškov.
Razumem, da v primeru ko ni izplačan predujem knjižim po dejanskem obračunu službene poti:
D 414
K 255
V primeru izplačaila predujma ga knjižim:
D165
K100
Ko zaposleni predloži dejanski obračun pa:
K 165 celoten znesek predujma
D 414
Na 255 pa razliko - preveč izplačan predujem rdeče (K255)
premalo izplačan predujem K255
A je tako pravilno?
Hvala......
knjiženje potnih stroškov
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: knjiženje potnih stroškov
Ja, bo ok.
-
snežakinja
- Začetnik

Pozdravljeni,
sprašujem kar v tej temi, saj se navezuje na knjiženje potnih nalogov. Zanima me namreč ali knjižite potne naloge za delavce na 255 ali 285 in kakšna je razlika.
Hvala!
sprašujem kar v tej temi, saj se navezuje na knjiženje potnih nalogov. Zanima me namreč ali knjižite potne naloge za delavce na 255 ali 285 in kakšna je razlika.
Hvala!
Zdravo.
Pri nas knjižimo na 255 obveznost izplačila potnih stroškov zaposlenim. Ker obračunamo pri plačah. In ko delam temeljnico za plače, knjižim pot.str. na 255 (Kratk.obv. za druge prejemke iz del. razmerja).
Jaz sem se odločila tako, ker skupina 25 pomeni kratk. obv. za plače, medtem ko skupina 28-druge kratk. poslovne obveznosti.
Lp
Pri nas knjižimo na 255 obveznost izplačila potnih stroškov zaposlenim. Ker obračunamo pri plačah. In ko delam temeljnico za plače, knjižim pot.str. na 255 (Kratk.obv. za druge prejemke iz del. razmerja).
Jaz sem se odločila tako, ker skupina 25 pomeni kratk. obv. za plače, medtem ko skupina 28-druge kratk. poslovne obveznosti.
Lp
Alijana
Knjiženje gor, knjiženje dol - kako pa rešujete primere, ko podjetje izplačuje potne stroške, ko ima oziroma če ima denar. Za povrh pa še - hotel, letala plačano s karticami ali preko TRR, dnevnice in ostali gotovinski stroški pa bokve kdaj bodo.
Torej pride v poštev samo "peš" evidenca. Ali imate kakšno rešitev.
Torej pride v poštev samo "peš" evidenca. Ali imate kakšno rešitev.