Podjemna pogodba - dohodnina
Moderator: Mirko Zbačnik
Podjemna pogodba - dohodnina
Lani sem obiral jabolke po podjemni pogodbi (pogodba o delu) in dobil izplačano v gotovini 658,40 EUR. Domov sem dobil povzetek obračuna dohodkov, kjer imam napisano pod dohodek (1230 - preostali dohodki iz drugega pogodbenega razmerja) le 361,29 EUR. 10 % od tega odštejemo za normirane stroške. Od osnove 25% dobimo akontacijo 81,29 EUR. Zdaj če hočem dobit to akontacijo nazaj (to je bil moj edini dohodek v letu) moram oddati dohodninsko napoved. Men se zdi cifra 361,29 zlo sumljiva in me zanima kako so prišli do nje?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Podjemna pogodba - dohodnina
Neto dohodek je kar okroglih 280 €, preverite (bolj proti dnu): http://www.racunovodja.com/izr/PodjemnaPogodba.aspx
Zakaj ni še preosale dohovnine? Ker so izplačali v gotovini, so lahko izplačilo prikazali v več obrokih in bo naslednji uradno letos, ali pa... kdo ve.
Zakaj ni še preosale dohovnine? Ker so izplačali v gotovini, so lahko izplačilo prikazali v več obrokih in bo naslednji uradno letos, ali pa... kdo ve.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Re: Podjemna pogodba - dohodnina
Kaj pa piše v pogodbi? Kakšen znesek? Bruto? Neto? lp