Pozdravljeni.
Pogodba za dolocen cas mi potece 31.3.13 in je nimam namena podaljsati. Imam pa se 9 dni starega dopusta in pa celega (v bistvu 3/12) letosnjega - skupaj 16 dni. Rad bi izkoristil vse pred potekom pogodbe.
Zanima me ali mi delodajalec mora odobrit ves ta dopust ali se lahko izgovarja na povecan obseg dela ali karkoli? Sprasujem zato, ker se je ze zgodilo, da je delavcu, ki je dal odpoved, ostalo npr. 7 dni dopusta, ki ga zaradi raznih grozenj le-ta ni porabil in je takorekoc ostal praznih rok.
Ali lahko preprosto povem, da bom porabil ves dopust in me od x.3. pac ni vec v sluzbo? Ob groznjah pa zagrozim s prijavo na inspektorat za delo?
Imam namrec res pokvarjenega delodajalca, tako da rabim nasvet, da se sam ne ostanem praznih rok.
Sem hvalezen za vsak odgovor, hvala.
Poraba dopusta pred potekom pogodbe
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Poraba dopusta pred potekom pogodbe
Po zakonu mu mora omogočiti pravico do dopusta, sploh če ve, da se mu pogodba izteče. To je njegova pravica in je ne sme omejevati.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če ne omogoči izrabe ga mora izplačati.
Ok zastopim, ampak kaj pa ce se ne moreva nic zmenit in mene preprosto vec ni od tistega dneva naprej, ko mi pripada dopust?
Mimogrede, baje obstaja 080 stevilka za neke hitre nasvete, ce morda kdo ve?
Mimogrede, baje obstaja 080 stevilka za neke hitre nasvete, ce morda kdo ve?
Kakšen imat postopek za odobritev dopusta? A morate izpolniti kakšen interni obrazec za odobritev dopusta? No tudi če ga nimate, dajte pismeni zahtevek za koriščenje dopusta - z obrazložitvijo. Zahtevajte pismeno odobritev (ali zavrnitev z obrazložitvijo).
Ponavadi je vse ustno, ampak sem vseeno poslal mail v ponedeljek, da bi rad ta petek zacel s koriscenjem. Ne dobim odgovora. Vceraj sem rekel direktorju, ce mi lahko odgovori, da pac vem, on pa se izogiba odgovora; tako ustno kot pisno. Pravi, da bom dobil, heh. A je to normalno no?
Glede na izogibanje:
Jaz bi priporočeno poslala zahtevek za koriščenje dopusta od - do; če ne bi bilo od(do)govora, bi od-do ostala doma. lp
Jaz bi priporočeno poslala zahtevek za koriščenje dopusta od - do; če ne bi bilo od(do)govora, bi od-do ostala doma. lp
Jah, sedaj je ze prepozno za to. Danes je sreda, jaz pa imam dopusta za od tega petka naprej do konca meseca - ko mi potece pogodba. Bom videl, kaj bo danes popoldne.novica napisal/-a:Glede na izogibanje:
Predlogi dobrodosli.