s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
kk
Novinec
Novinec

s.p.

Odgovor Napisal/-a kk »

Odprla bi s.p. v katerem ne bi bila zaposlena saj imam redno službo ampak bi zaposlila svojga očeta ki je brez službe. Ali lahko odprem s.p. ali mora biti kot dopolnilna dejavnost? Nekje sem prebrala da ne moreš zaposliti osebe če imaš dopolnilni s.p. in da so še nekatere omejitve (višina prihodkov ne sme presegati ...)?

Hvala za odgovor!
sova
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a sova »

V vsakem primeru, si lahko nosilec dejavnosti, plačuješ pavšal in imaš zaposlene ljudi. Ne vem zakaj bi zadeva bila odvisna od prometa.
lp
zoa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a zoa »

Če ste zaposleni, ne morete odpreti rednega s.p. ampak samo kot dopolnilno dejavnost in ne morete imeti zaposlenih.

Več o tem se pa pozanimajte na območni obrtni zbornici, kjer vam bodo vedeli svetovati.

zoa
sova
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sova »

Že tri leta imamo stranko, ki je zaposlena , ima dopolnilno dejavnost
in v okviru dopolnilne dejavnosti zaposleno hčerko. Za njega plačujemo pavšal., ona dobi normalno plačo. Mogoče se je pri tem kaj spremenilo, mi do sedaj nimamo še nobenih problemov.
lp
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Zoa ni mi jasno kje dobivate podatke. Najprej glede višine regresa za prehrano, sedaj pa da kot s.p., ki je dopolnilna dejavnost ne more imeti zaposlenih. Ne dajajte napačnih informacij, ker s tem zmedete obiskovalce foruma.
Če ste redno zaposleni lahko odprete s.p. kot dopolnilno dejavnost. Plačali boste 5888 sit za vas in potem vse prispevke in davke za zaposlenega. Na DURS-u kjer boste prijavili dejavnost vam bodo povedali še vse ostalo. Morate jih pa vprašati ker sami od sebe ne popvedo vsega kar je potrebno vedeti. Poznam dva primera ko niso dobili podatkov na katere konte je potrebno nakazovati prispevke in se znajo zadeve zakomplicirati.
Veliko sreče

katrijn
Odgovori