Na kto osnovnega sredstva (kto 041) knjižim po SRS tako nabavno vrednost opreme kot tudi stroške, ki so potrebni za dostavo te opreme.
Me pa zanima kako je z izračunom DDV. Če dam oboje na OS, potem imam v DDV-0 obrazcu pod osnovo za OS brez DDV vključeno tako NV opreme kot tudi stroške za dostavo. Je to ok.
osnovna sredstva
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: osnovna sredstva
Strošek dostave ste verjetno vnesli v knjige DDV kot je opisano na računu in v knjigah tega nimate kot nabavo OS, medtem ko osnovni račun vnesete kot osnovno sredstvo. Tako jaz praktiziram.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Vi torej vodite pod osnovnim sredstvom vodite samo nakupno ceno OS brez stroškov dostave in drugih dajatev. Stroške dostave vodite na kontih storitev 41. Sem prav razumela.
Po SRS pa lahko lahko vodimo med OS tudi stroške dostave. To pomeni, da imam na kto 41 poled nakupne cene tudi stroške dostave. Pri vnosu fakture sem tako pod OS vnesla oboje. To pomeni, da se mi je DDV-0 obrazcu vpisalo pod OS oboje. Je to ok.
Po SRS pa lahko lahko vodimo med OS tudi stroške dostave. To pomeni, da imam na kto 41 poled nakupne cene tudi stroške dostave. Pri vnosu fakture sem tako pod OS vnesla oboje. To pomeni, da se mi je DDV-0 obrazcu vpisalo pod OS oboje. Je to ok.
OK NV je fakturna cena + prevoz + montaža + ...
PS na kto 41 ? najbrž lapsus- 04...
PS na kto 41 ? najbrž lapsus- 04...
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Ne bi več črazglabljal o DDV in uvozu OS.
Po SRS nabavno vrednost OS sestavljajo vsi stroški, ki mu jih lahko pripišemo, oziroma, ki nastanejo med pridobivanjem, izdelavo ali izgradnjo. Tudi strošek rušitve objekta, lahko tudi stroški plač....
Po SRS nabavno vrednost OS sestavljajo vsi stroški, ki mu jih lahko pripišemo, oziroma, ki nastanejo med pridobivanjem, izdelavo ali izgradnjo. Tudi strošek rušitve objekta, lahko tudi stroški plač....
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko