Pozdravljeni,
ponovno se obračam na vas, upam da mi bo kdo odgovoril.
Prejela sem informativni izračun dohodnine. Imam 1 otroka, na plačilni je vsak mesec poleg splošne olajšave tudi olajšava za vzdrževanega družinskega člana. Na informativnem izračunu je upoštevana pa le splošna olajšava. Olajšava za otroka ni upoštevana. Kaj sem jaz pozabila narediti? Bi morala poslati na DURS kak obrazec?
Res hvala za odgovor, Lana
Dohodnina vzdrževan član
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Dohodnina vzdrževan član
Ker so vam pri plači upoštevali olajšavo za VDČ, bi podjetje moralo do 31.12.2012 poslati DURS-u podatke o upoštevanih olajšavah. Če tega ni storilo, vam jih davčni organ pri informativnem izračunu ni upošteval.
Situacijo lahko rešite tako, da vložite ugovor na informativni izračun - v katerem navedete upoštevanje olajšave za VDČ (vpišete podatke o VDČ).
lp
Situacijo lahko rešite tako, da vložite ugovor na informativni izračun - v katerem navedete upoštevanje olajšave za VDČ (vpišete podatke o VDČ).
lp
Ali ni bilo treba poslati podatke na DURS samo v primeru sprememb (če je stanje enako kot pretekla leta, pa ne) ?
Podatki se pošljejo za vsako "davčno leto/koledarsko leto" in so podlaga za vključitev VDČ v informativne izračune.
lp
lp