Lepo pozdravljeni,
Na vaši spletni strani berem o "Sledenje sprememb v računalniških programih in 10. člen ZDavP-2F". Mimogrede, najlepša hvala za tako informativno stran in povezave na njej. Nikjer drugje nisem našla tako jasnih informacij o tej spremembi zakona ampak samo bolj splošne in zastrašujoče članke.
Moje vprašanje pa je naslednje: Ali se ta omejitev (da program sploh ne sme omogočat brisanja ali spreminjanja računov) lahko nanaša tudi na spletne trgovine?
Pri spletni trgovini stranke običajno plačajo po povzetju ali s kreditno kartico. Kreditna kartica je tudi našteta v pravilnuku kot plačevanje z gotovino:
"Plačilo z gotovino pomeni plačilo z bankovci in kovanci, ki so v obtoku kot plačilno sredstvo, plačilno ali kreditno kartico, čekom in drug podoben način plačila."
http://www.mf.gov.si/fileadmin/mf.gov.s ... ec2013.pdf
Lepo pozdravljeni in vnaprej hvala za morebitne odgovore,
Sledenje sprememb v rač. programih in Spletne trgovine?
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Sledenje sprememb v rač. programih in Spletne trgovine?
Pozdravljeni
Tudi mene zanima, kako je kaj s tem pravilom pri spletnih trgovinah in nasploh pri spletnem poslovanju. Med drugim me tudi zanima, kako je v tem primeru praktično tak nadzor sploh mogoč?
V društvu smo sami spisali ni pognali splošni spletni vmesnik za vse, kar delamo, vključno z opravljanjem nepridobitnih in pridobitnih dejavnosti, kjer tako vnašamo tudi račune. Kot lastniki in upravljalci tega sistema imamo praktično dostop do vseh podatkov, glavne podatkovne baze in tudi same strukture programa. Ali smo v tem primeru v prekršku, in bi si po logiki zakona morali spremeniti glavna dostopna gesla na neko naključno, tako da ga nihče ne bi vedel??
Lp, Marko
Tudi mene zanima, kako je kaj s tem pravilom pri spletnih trgovinah in nasploh pri spletnem poslovanju. Med drugim me tudi zanima, kako je v tem primeru praktično tak nadzor sploh mogoč?
V društvu smo sami spisali ni pognali splošni spletni vmesnik za vse, kar delamo, vključno z opravljanjem nepridobitnih in pridobitnih dejavnosti, kjer tako vnašamo tudi račune. Kot lastniki in upravljalci tega sistema imamo praktično dostop do vseh podatkov, glavne podatkovne baze in tudi same strukture programa. Ali smo v tem primeru v prekršku, in bi si po logiki zakona morali spremeniti glavna dostopna gesla na neko naključno, tako da ga nihče ne bi vedel??
Lp, Marko