Spoštovani!
Gre za neke vrste verižni posel, pa bi rada preverila, če bom stvar speljala pravilno.
Mi Slovensko podjetje z ID št. kupimo stroj od Italijana z Id številko in ga pripeljemo v Slovenijo, za obdobje 1-5 dni na naše skladišče ( toliko, da kupec pripravi prostor, medtem, ko ga prodajalec mora čimprej izprazniti). Priložene bomo imeli vse listine, saj bo prevoz in prevzem opravljen.
Potem pa se bo naredilo dobavo drugemu Italijanu z ID številko v Italijo. Imeli bomo zopet vse listine kot dokaz.
Na kratko blago bo šlo Italija-Slovenija-Italija.
Zato bi jaz od Italijanskega dobavitelja dobila račun brez it. ive(saj je blago prestopilo mejo) in naredila samoobdavčite, potem pa Italijanskemu kupcu izstavila račun brez SLO DDV z oprostitvijo po 1.t.46.člena ZDDV-1.
Je tako prav?
Ali je bolje, da to upoštevam kot verižni posel in mi Italijanski dobavitel izdam račun z IT.Ivo, ki si jo lahko odbivam samo, če se registriram v Italiji kot Ital.zavezanec in potem, Italijanu izdam račun z Italijansko IVO.
Lepo prosim, če mi lahko svetujete, kako naj postopam, saj blago dejansko preide iz Italije v Slovenijo in iz Slovenije v Italijo.
Hvala že v naprej.
Pridobitev in dobava v Italijo
Moderator: Mirko Zbačnik