Pozdravljeni.
Prosim vas za odgovor za spodaj navedeni primer kako je z odbitki za prehrano:
15.07.2013 ob 06.00 odhod v tujino;
17.07.2013 ob 22.30 prihod v domovino
storitev: 2 x nočitev v hotelu z zajtrkom
Zanima me za katere dneve se odbije zajtrk? 15. in 16. 7. ali 16. in 17. 7. 2013?
Hvala in lep pozdrav.
OBRAČUN PREHRANE ZA TUJINO
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: OBRAČUN PREHRANE ZA TUJINO
Odbije se za tiste dneve, ko je imel zajtrk, verjetno 16. in 17., saj piše na računu, če se je lahko prijavil v hotel/sobo šele ob treh popoldne verjetno ni bil deležen zajtrka.
to je pa bila obrazložitev
Včasih se človek enostavno zmede.
-
MALI LOŠINJ
- Novinec

Meni je odgovor čisto v redu, ker jaz isto razmišljam
. Problem pa je , ker si nekateri to drugače tolmačjo, namreč, da zajtrk pripada k dnevu, ko je se začela nočitev torej 15. in 16. 7.. Kaj pa je prav nikjer ne najdem 
Dnevnice se obračuna po urah in ne po koledarskih dnevih, tako da ima v tem primeru meurs prav, saj najbrž ni dobil prvega zajtrka dne 16. pred 6 uro, torej se zmanjšata druga in tretja dnevnica.meurs napisal/-a:Odbije se za tiste dneve, ko je imel zajtrk, verjetno 16. in 17., saj piše na računu, če se je lahko prijavil v hotel/sobo šele ob treh popoldne verjetno ni bil deležen zajtrka.
Če pa bi startal ob 10h, mu padeta zajtrka pod prvi dve dnevnici (15.- 16. in 16.-17).
Pa še druga teoretična možnost: - če pa bi se vrnil 17. recimo že ob 11 h, mu tretja dnevnica sploh ne bi pripadala - torej se mu ne bi mogla zmanjšati za zajtrk 17-tega? Bi mu morali odbiti pri drugi dva zajtrka?? lp