Pozdravljeni
Zanima me ali je že kdo oddajal odpravnino po pogodbi za določen čas.
Sedaj že bivši delavec je bil zaposlen pri podjetju od 15.4. do 15.7. Pri zaposlitvi za določen čas mu moram obračunati odpravnino od katere moram plačati vse prispevke in dohodnino. Ne vem pa na katerem REK obrazcu moram to oddati preko e-davkov?
Prosim za pomoč in vnaprej hvala.
M
Odpravnina-pog.za določen čas
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Odpravnina-pog.za določen čas
Mislim, da še ni obrazca (vsaj jaz ga ne najdem). Pokličite jih.
LP, TONIJA
Poklicala sem na DURS in je potrebno oddati rek 1 in vrsta dohodka 1150 - drugi dohodki iz del. razmerja. Potrebno je obračunati vse prispevke iz in na ter akontacijo dohodnine. Obračunati in plača ti je potrebno 0,30% prisp.za brezposelnost kot se plačuje pri plači v primeru zaposlitve za doočen čas.
M
M
Živijo.
No, meni so pa na DURS odločno zagotovili, da to ni vrsta dohodka 1150, še vedno pa čakam odgovor, katera vrsta dohodka potem to je. Tudi tega ne vem, kaj naj dam na analitiko. Ali je kdo že dobil kakšno verodostojno informacijo o izpolnjevanju REK-1 pri odpravnini ob izteku pogodbe za določen čas?
Hvala za kakšno informacijo.
Peter
No, meni so pa na DURS odločno zagotovili, da to ni vrsta dohodka 1150, še vedno pa čakam odgovor, katera vrsta dohodka potem to je. Tudi tega ne vem, kaj naj dam na analitiko. Ali je kdo že dobil kakšno verodostojno informacijo o izpolnjevanju REK-1 pri odpravnini ob izteku pogodbe za določen čas?
Hvala za kakšno informacijo.
Peter
Popravek.
...in potem so mi naknadno sporočili, da je vendarle vrsta dohodka 1150. Recimo, da to zdaj drži.
Lp.
...in potem so mi naknadno sporočili, da je vendarle vrsta dohodka 1150. Recimo, da to zdaj drži.
Lp.
Tudi meni so Dali. Informacijo na DURSU da je rek 1 in vrsta dohodki 1150 in take sem naredila že za julij in nihče ni več poklicala da bi bilo kaj narobe.
M
M