Plačilo davka pri prodaji nepremičnine?!

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Simony
Novinec
Novinec

Plačilo davka pri prodaji nepremičnine?!

Odgovor Napisal/-a Simony »

Pozdravljeni...
Na vas se obračam s sledečim vprašanjem...pred pol leta sem kupil nepremičnino na javni dražbi, ocenjena vrednost vrednost nepremičnine je bila 52.000 evrov, sam sem nepremičnino na tretji dražbi kupil za ceno 26.500. Sedaj se mi je pojavila možnost nakupa druge nepremičnine - hiše po ugodni ceni in razmišljam, da bi to stanovanje prodal. Sedaj pa me zanima, kako je s tem kapitalskim dobičkom?! Se upošteva dobiček od ocenjene vrednosti nepremičnine (52 tisoč) ali cene katero sem plačal ob nakupu na javni dražbi (26.5 tisoč) ?! Glede na to, da je sedaj po obnovi (po moji oceni) približno 45 - 50 tisoč evrov, me zanima za kakšno ceno lahko nepremičnino prodam, da ne bo izgledalo kot nekakšna davčna "utaja". Gre predvsem zato, da če bi imel čas (kar ga nimam) bi za nepremično verjetno dobil okrog 50 - 55 tisoč evrov, glede na to, da pa se mi mudi s prodajo pa je bolj realno da bom dobil 45 do 50 tisoč evrov in glede na to, da ne bi rad prišel v navzkrižju z zakonom bi rad mnenje kakšne strokovnjaka za kakšno lahko prodam nepremičnino, da ne bo v teh okvirih davčne?!
lep pozdrav...
novica
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Re: Plačilo davka pri prodaji nepremičnine?!

Odgovor Napisal/-a novica »

Ne boš v navzkrižju z zakonom pri nobeni prodajni ceni, saj boš od razlike med prodajno in nakupno vrednostjo plačal davek od kapitalskega dobička.
Odgovori