Zaprtje s.p. (vmes 2 meseca odprt popoldanski s.p.)

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
urška82
Novinec
Novinec

Zaprtje s.p. (vmes 2 meseca odprt popoldanski s.p.)

Odgovor Napisal/-a urška82 »

Pozdravljeni.

Upam, da mi bo lahko nekdo pomagal kako je z letnim poročilom ob zaprtju s.p., v zadnjem letu pa sem imela za mesec in pol odprt popoldanski s.p., ker sem imela službo za določen čas. Torej kako se sestavi letno poročilo za s.p., v letu 2013 sem poslovala 9 mesecev od tega mesec in pol kot popoldanski s.p.

Hvala :)
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Re: Zaprtje s.p. (vmes 2 meseca odprt popoldanski s.p.)

Odgovor Napisal/-a slovan »

Zakonodaja ni pozma pojma "redni in/ali popoldanski s.p., ampak je to pač podjetnik, ki opravlja dejavnost (če je polno zavarovan iz tega naslova je "redni" in plačuje vse prispevke za socialno varnost; če pa je zavarovan na drugi podlagi-npr. iz delovnega razmerja pa za opravljanje dejavnosti plačuje le pavšalne prispevke).
Iz tega sledi, da je izdelava letnega poročila in/ali davčnega obračuna popolnoma enaka kot da je to "redni" s.p. - v 60 dneh po izbrisu iz poslovnega registra ste dolžni oddati davčni obračun preko e-davkov; sestavni del tega obračuna pa je tudi bilanca stanja in izkaz poslovnega izida...in verjetno še kakšna dodatna priloga (seznam prilog je pri obrazcu davčnega obračuna).

lp
Odgovori