dnevnice tujina

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tonija
Računovodja
Računovodja

dnevnice tujina

Odgovor Napisal/-a tonija »

Ali se pri mini dnevnicah za tujino tudi upošteva določilo, ki velja za domače, da se mora vožnja pričeti dve uri pred ali trajati dve uri po delovnem času?

Upam, da mi kdo odgovori do ponedeljka. Hvala!
LP, TONIJA
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Re: dnevnice tujina

Odgovor Napisal/-a slovan »

Niste napisali kdo vam določa pogoje za upoštvanje "mini dnevnic".
tonija napisal/-a:Ali se pri mini dnevnicah za tujino tudi upošteva določilo, ki velja za domače, da se mora vožnja pričeti dve uri pred ali trajati dve uri po delovnem času?
Uredba, ki določa davčno priznavanje povračil stroškov na službenem potovanju (tako pri domačih kot tujih) ne vsebuje teh pogojev. Tudi večina kolektivnih pogodb tega pogoja nima, saj te določajo le pravico do povračila stroškov v višini iz Uredbe.

lp
tonija
Računovodja
Računovodja

Pri domačih dnevnicah imamo ta pogoj določen posebej za naše podjetje. Devizne dnevnice pa naj bi obračunavali po Uredbi (za javne uslužbence), vendar po stari -(pred 7. 7. 2012), razlike pa obdavčimo po davčni Uredbi. To vprašanje se mi je pojavilo zdaj, ko pa sem želela poiskat odgovor... tega nikjer ne najdem.
LP, TONIJA
novica
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a novica »

Če želiti prikrajšati zaposlene, pa dajte v akt še za tuje dnevnice isto določilo kot za domače.

PS Pa je to vaše določilo v skladu z vašo KP ?
Če ste ostrejši od KP, ste v prekršku in lahko zaposleni nepravilno neizplačane dnevnice (domače in tuje) iztožijo. lp
tonija
Računovodja
Računovodja

Uredba za javno upravo od 7. 2012 ne določa več mini dnevnice za tujino, tako, da smo mi ugodnejši.
LP, TONIJA
novica
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a novica »

Kako pa je pri domačih v zvezi s KP??
tonija
Računovodja
Računovodja

Naša pogodba določa pogoj za mini dnevnico, za tujino pa naj bi bilo po Uredbi (to sem že v osnovi zapisala). Vendar sedaj, ko v Uredbi pri tujini črtana mini, pri nas pa naj bi ostala, sprašujem, če je to še kje drugje določeno.
LP, TONIJA
Odgovori