Kdaj se lahko DDV vrne?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
KANARČEK
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Kdaj se lahko DDV vrne?

Odgovor Napisal/-a KANARČEK »

Pozdravljeni,

imam kupca, ki mi že več kot eno leto dolguje precej denarja. Ker sem davčni zavezanec sem DDV obračunal in tudi poravnal. Dolžniku sem pošiljal opomine, tudi izvršbo - vendar ni nobenega upanja, da bo svoj dolg končno poravnal. Mislim, da se od tega denarja lahko kar poslovim, zato bi rad vsaj DDV dobil nazaj....

Zanima me, kdaj lahko obračunani DDV, ki sem ga plačal, zahtevam od DURS-a nazaj oz. poračunam pri naslednjih
obračunih DDV-ja? Lahko to že uredim, ali moram še kaj počakati? :oops: :cry:

Hvala za odgovor in lep dan vsem,
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: Kdaj se lahko DDV vrne?

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Bojim se, da šele po končani prisilni poavnavi oziroma stečaju, če je prisilni/stečajni upravitel potrdil vaše terjatve.

Glede dančno priznanega odpisa terjatev, pa morate storiti vse razjmne korake, da dosežete poplačilo dolga. Bojm se, da tudi tu niste storili vsega - tožba, izvršba...?

Drugače pa je lahk tudi upraivčen dobropis..., potrjen s nasprotne strani, da je tudi on popravil DDV.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
smejko :)
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a smejko :) »

Pa saj po novem ZDDV-1 nam več ni potrebno imeti izdanih dobropisov potrjenih s strani kupca in s tem, ko izda dobropis je stvar zaključena? Kaj pa v primeru, če nimaš za tožbo oz. ti je škoda denarja za sodne stroške in pač to zapišeš v sklep direktorja - je to zadosten razlog za odpis terjatev?
ajnos
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ajnos »

Pa po novem se DDV poračuna, ko je prisilka ali stečaj uveden oz. potrjen ne ko je zaključeno.
KANARČEK
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a KANARČEK »

Hvala za odgovore, stvar je taka, da je ta lastnik d.o.o.-ja , ki je dolžnik, firmo prodal, račun je blokiran, ne vem koliko je smiselno dajati tožbo - mislim, da je stvar "zaključena", da denarja ne bomo nikoli videli.....
:(
Odgovori