Pozdravljeni!
Imam s.p. in sem v letu 2013 bila na porodniški od januarja do novembra 2013. V tem času sem od Centra za socialno delo (CSD) prejemala nadomestilo za porodniško odsotnost ("plačo"), pri čemer so mi plačevali prispevke in dohodnino. Pri izračunu dohodnine so upoštevali sorazmerni del splošne osebne olajšave. V tem letu nisem imela zaposlenih na s.p.-ju in ni bilo prihodkov. V davčnem obračunu nameravam obračunati sorazmerni del prihodkov iz naslova subvencije za samozaposlitev.
Zanima me, ali moram v davčnem obračunu prikazati tudi "plačo", ki sem jo prejemala od CSD (ker je moja davčna številka enaka davčni številki od s.p.-ja)?
Ker moram v davčnem obračunu vnesti tudi znesek splošne osebne olajšave, me zanima, kateri znesek moram vpisati? Ali vpišem znesek za celotno leto, ali le za 1 mesec (ko nisem bila več na porodniški), ker si je CSD že upošteval sorazmerni del olajšave pri obračunavanju "plače"?
Za odgovore se vam zahvaljujem.
Davčni obračun s.p. in porodniška
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Davčni obračun s.p. in porodniška
- nenatasa00 napisal/-a:Zanima me, ali moram v davčnem obračunu prikazati tudi "plačo", ki sem jo prejemala od CSD (ker je moja davčna številka enaka davčni številki od s.p.-ja)?
Kvečjemu za 1 mesec , a verjetno sploh nič, ker je pri CSD upoštevano več kot 5/12 letne olajšave, če to določilo še velja?natasa00 napisal/-a:Ker moram v davčnem obračunu vnesti tudi znesek splošne osebne olajšave, me zanima, kateri znesek moram vpisati? Ali vpišem znesek za celotno leto, ali le za 1 mesec (ko nisem bila več na porodniški), ker si je CSD že upošteval sorazmerni del olajšave pri obračunavanju "plače"?
lp
Re: Davčni obračun s.p. in porodniška
vaša "plača" bo že prikazana v dohodnini za leto 2013 (podatek sporoči CSD na DURS). vi iz CSD-ja dobite samo obvestilo, koliko prejemka ste imela v preteklem letu, koliko akontacije dohodnine je bilo plačano in koliko prispevkov.
za december pa oddajate napoved kot s.p.
za december pa oddajate napoved kot s.p.