Na vozilu smo imeli škodo.
Škodni spis - dne 5.12.2013 (škoda je nastala novembra 2013),
knjižila sem na 165/786 ( v decembru 2013), zavarovalnica nam je znesek nazazala 3.1.2014.
Sedaj nisem prepričana ali gre v prihodke (786) v letu 2013 ali ko je nakazano - 2014 ?
Po moje v leto 2013, sedaj pa nisem več sigurna.
Hvala za vaše mnenje
odškodnina-zavarovalnica
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: odškodnina-zavarovalnica
zakaj ste pa knjižili na 768? saj ste imeli škodo.
predvidevam, da ste od dobavitelja prejeli račun za opravljeno storitev (popravilo škode na vozilu). znesek računa ste poknjižili na 165B / 220D, dobavitelju ste račeun poravnali 220B / 110D, zavarovalnica vam je znesek nakazala na TRR v letu 2014 110B / 165D.
ne knjižite nič na prihodke.
predvidevam, da ste od dobavitelja prejeli račun za opravljeno storitev (popravilo škode na vozilu). znesek računa ste poknjižili na 165B / 220D, dobavitelju ste račeun poravnali 220B / 110D, zavarovalnica vam je znesek nakazala na TRR v letu 2014 110B / 165D.
ne knjižite nič na prihodke.
Jaz bi pa škodo knjižila na 4xx/220 in odškodnino zavarovalnice tako kot micka5, vse skupaj v leto 2013.
Zanima me, kako delate drugi.
saj škoda ni vaš strošek, če vam zavarovalnica povrne omenjeni znesek.adut napisal/-a:Jaz bi pa škodo knjižila na 4xx/220 in odškodnino zavarovalnice tako kot micka5, vse skupaj v leto 2013.
Pri nas se že dogaja, da včasih ne veš, da bo plačala zavarovalnica in imamo na stošku, dokler nam ne nakaže. 
ja, saj že ko nastane škodni dogodek veste ali bo zavarovalnica povrnila stroške ali ne
vsaj mi tako delamo, ko se nekaj zgodi pokličemo našega zavarovalnega agenta in nam pove, ali bomo dobili povrnjeno ali ne
vsaj mi tako delamo, ko se nekaj zgodi pokličemo našega zavarovalnega agenta in nam pove, ali bomo dobili povrnjeno ali ne