76.a člen

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
žaklina
Računovodja
Računovodja

76.a člen

Odgovor Napisal/-a žaklina »

Dobavitelj oz. izvajalec nam je izstavil račun za opravljeno gradbeno storitev, vendar je zaračunal 22% DDV! Na moje opozorilo, da gre za gradbeno storitev in da gre za obrnjeno davčno breme ( 76. a člen ), mi je odgovoril, da ni registriran oz. da Durs v 30 dneh od opravljene gradbene storitve ni obvestil o opravljanju in da mora zato zaračunati 22% ddv!
A je račun pravilno izstavljen?? Izvajalec je zavezanec za ddv z idš! A ni za vsako gradbena storitev, ki je opredeljena v skupini F po SKD, potrebno prevaliti davčno breme - 76. a člen, seveda, če je prejemnik tudi zavezanec za DDV z idš ( razen vrtci,.....šole,.... pa še to odvisno od pridobitne in nepridobitne dejavnosti)????

Vem, da s pričetkom uporabe 76. a člena ( mislim, da v letu 2009 ) smo morali Durs res obvestiti o dobavi oz. opravljeni storitvi, prav tako smo tudi preverjali prejemnika oz. našega kupca, če je obvestil durs, kaj pa sedaj???? Mi je že malo ušlo z glave :oops: Kaj je pravilno????
žaklina
Računovodja
Računovodja

Re: 76.a člen

Prosim, če mi lahko pomagate, da stranko obvestim o popravku računa, saj mislim, da račun ni pravilno izstavljen!
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Obveznost prijave je opredeljeval 78.a člen Zakona o davku na dodano vrednost, vendar je ta člen prenehal veljati z ZDDV-1E z 20.10.2011. Naj vam dobavitelj izstavi pravilno račun, če je opravljena gradbena storitev.

lp
žaklina
Računovodja
Računovodja

Hvala Slovan!!!! Vedno vesela vašega odgovora :D

lp
Odgovori