odpis po po prisilni poravnavi

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
hrabra
Začetnik
Začetnik

odpis po po prisilni poravnavi

Odgovor Napisal/-a hrabra »

pozdravljeni,
imam en problem in potrebujem nasvet oz. vašo pomoč. :roll:
V letu 2013 sem prevzela stranko in pri kontroli dokumentacije sem ugotovila, da niso imeli odpisa terjatev po prisilni poravnavi Merkurja.
Del terjatve so preoblikovali v delnice, del pa jim bo poplačan.
Kako vzpostavim pravilno stanje terjatev, odpis terjatev in vrednost po delnicah...(na katere konte)?
Ali lahko še vedno zahtevamo vračilo ddv-ja, ali je časovno omejeno (od časa sklepa prisilne poravnave)?

Ker se s tem srečujem prvič bi bila zelo hvaležna za vsakršno pomoč, vnaprej hvala!

lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: odpis po po prisilni poravnavi

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Za odpis terjatve so podani vsi pogoji; opravljena so bila potrebna dejanja za izterjavo in prisilna poravnava je končana. Del terjatev odpišete, del pa zaprete in terjatev prenesete na terjatev iz naslova delnic.

Kar se tiče DDV, pa menim, da so tudi podani pogoji, saj je, kot ste "med vrsticami" navedli potrdil vaše terjatve.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
hrabra
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a hrabra »

Najlepša hvala za tako hiter odgovor...
Kot sem sedaj videla sem izpustila pomemben podatek gre za podjetje (***), pri katerem je bila prisilna poravnava potrjena že v letu 2011.
Lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

"Reklamo" sem brisal ;), sicer je bil podatek res točen.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori