sigen-ca
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: sigen-ca
Zaprositi morate za novega - lahko pa vse uredite po internetu http://www.ca.gov.si/vprasanja/pomoc_1.php (Imam splošno vprašanje glede digitalnih potrdil. => Digitalno potrdilo SIGEN-CA mi bo poteklo. Kako mu podaljšam veljavnost? )
Digitalno potrdilo SIGEN-CA mi bo poteklo. Kako mu podaljšam veljavnost?
Potrdila SIGEN-CA veljajo pet let, potem pa je treba zaprositi za novo potrdilo, torej je treba oddati zahtevek za pridobitev digitalnega potrdila.
To lahko naredite tako, da se oglasite na prijavni službi, lahko pa tudi elektronsko. V dveh mesecih, preden vaše veljavno potrdilo poteče, lahko zahtevate novo potrdilo tako, da izpolnite spletni obrazec, ter ga podpišete s še veljavnim potrdilom in posredujete overitelju. Za podpis zahtevka je potrebno imeti nameščeno podpisno komponento.
Re: sigen-ca
Pri certifikatu Poštarica je tako, da greš na Pošto izponiš obrazec, plačaš in ti na dom pošljejo geslo. Potem preko spleta aktitiviraš nov certifikat in ga uvoziš na računalnik. Ko ga namestiš na računalnik edavki delajo. Za spletno banko (Delavska hranilnica) sem moral poklicat, da so mi aktivirali nov certifikat.