Pozdravljeni.
Mi lahko pomagate.
Podjetnik je vzel v najemu poslovni prostor. Ker prostor ureja sam, je nabavil razno orodje, strojčke, ki jih kasneje za svoje poslovanje oz. za pridobivanje prihodkov ne bo več uporabljal(razen za kakšna popravila...).
Lahko damo to orodje med stroške?
lp
Nakup orodja
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Nakup orodja
Tudi ta uporaba je bila namenjena poslovni rabi, saj ste na ta način urejali sami. Kasneje jih lahko tudi prodate, če jih ne potrebujete več Če so nastali v tem v zvezi nekateri drugi stroški materiala, ki ste ga vgradili, skladno s pogodbo o najemu lahko to upoštevate kot vlaganja v tuja osnovna sredstva.
Ne vem, mogoče.. morebiti bi tudi nabavo teh strojčkov, ki so bili nabavljeni izključno za urejanje tega prostora, všteli v vrednost usredstvenega vlaganja v tuja osnovna sredstva? Nisem še zasledil take prakse, a stroški, ki jih pvećemo z pridobivanjem nekega osnoovnega sredstva (izključmno!), lahko pripišemo k njegovi nabavni vrednsoti..
Prosim še razlago ostlaih za moje "razumevanje"... no ja, končno zima.
Ne vem, mogoče.. morebiti bi tudi nabavo teh strojčkov, ki so bili nabavljeni izključno za urejanje tega prostora, všteli v vrednost usredstvenega vlaganja v tuja osnovna sredstva? Nisem še zasledil take prakse, a stroški, ki jih pvećemo z pridobivanjem nekega osnoovnega sredstva (izključmno!), lahko pripišemo k njegovi nabavni vrednsoti..
Prosim še razlago ostlaih za moje "razumevanje"... no ja, končno zima.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko