Imam eno težavo glede zmanjšanja vstopnega DDV na podlagi dobropisa. Izstavili smo dobropis strankam, vendar gredo vsi računi za te stranke (ki jih je več v stavbi) preko upravitelja, prav tako dobropisi. Napako smo ugotovili sami, prejšnji račun smo v celoti stornirali in izstavili novega, razlika v ceni je zelo velika. Upravitelj ja na dobropis napisal, <font color="red">da posluje v tujem imenu in za tuj račun. Vstopni DDV si upošteva lastik, ki pa je (so) Ministrstva</font id="red">.
Znesek DDVja je 111.000,00 SIT in ga ne morem kar tako odpisati, menim pa, da tudi na tak način potrjen dobropis ne omogoča, da bi si zmanjšala vstopni DDV.
Ali je morda že kdo imel podobno situacijo in kako je ravnal??
Upravitelj nam namreč original računa noče vrniti, zakaj ne, točnega odgovora nisem dobila.
[:)]
KAKO ZMANJŠATI VSTOPNI DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
Lotica,
jaz bi vsekakor upravitelja še enkrat vprašala ali si je DDV, ki ste mu ga zaračunali odbijal ali ne oz. ali si je na podlagi vašega dobropisa popravil vstopni davek.
Nikakor pa si izstopnega DDV ne bi zmanjševala brez jasne potrditve dobropisa, ker DURS tudi navzkrižno preverja, da ne bi bili oškodovani seveda.
Upam, da sem kaj pomagala.
lp
jaz bi vsekakor upravitelja še enkrat vprašala ali si je DDV, ki ste mu ga zaračunali odbijal ali ne oz. ali si je na podlagi vašega dobropisa popravil vstopni davek.
Nikakor pa si izstopnega DDV ne bi zmanjševala brez jasne potrditve dobropisa, ker DURS tudi navzkrižno preverja, da ne bi bili oškodovani seveda.
Upam, da sem kaj pomagala.
lp