Pozdravljeni,
v bilanci mi pod kontom 7870 (kazni, ki niso povezane s poslovnimi učinki) kaže breme 1,21 €.
Pri kartici konta mi zapiše, da se je ta konto naredil pri obračunu DDV.
Zakaj? In kako to uredim?
Hvala.
Lp.
M
Kazni, ki niso povezane s poslovnimi učinki
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Kazni, ki niso povezane s poslovnimi učinki
Lahko le ugibam, da imate v programu DDV-ja naveden ta konto za "negativne izravnave". Prenesite promet v skupino 75 - kjer so negativne izravnave.
lp
lp
Hvala za pomoč.
Je do tega prišlo zaradi spremembe kontnih okvirov?
In kako popraviti to?
Je do tega prišlo zaradi spremembe kontnih okvirov?
In kako popraviti to?
Dvomim, da je temu kriv nov kontni okvir 2013, saj ta ne spreminja vsebine: negativne izravnave, ki so odhodki vam ne more "prestaviti" na prihodke v minus.
Poglejte program in preverite v nastavitvah, katere konte imate navedene in popravite, če so napačni.
lp
Poglejte program in preverite v nastavitvah, katere konte imate navedene in popravite, če so napačni.
lp
Pozdravljeni,
kot ste predlagali sem naredila prenos na konto 75, vendar mi prihaja do razlike za ta en euro med aktivo in pasivo (že pred preknjižbo ni štimalo). Prav tako se ne ujema izguba oziroma dobiček med bilanco in poslovnih izkazom.
Kaj zdaj?
Hvala.
Lp.
M
kot ste predlagali sem naredila prenos na konto 75, vendar mi prihaja do razlike za ta en euro med aktivo in pasivo (že pred preknjižbo ni štimalo). Prav tako se ne ujema izguba oziroma dobiček med bilanco in poslovnih izkazom.
Kaj zdaj?
Hvala.
Lp.
M
Kar pomeni, da vam je v otvoritev "priletelo" nekaj kar ne spada v leto 2013. Npr. nepravilno zaključeni konti preteklega leta. Če pa je nastala knjižba v letu 2013 pa vam naj računalničarji ugotovijo vzrok!
V vsakem primeru je glede na to, da ste sedaj ugotovili, da se aktiva in pasiva ne ujemata za ta znesek, potreben drugačen popravek - brez knjigovodskega popravka. Kakšen, pa naj vam povedo računalničarji!!! Pred tem pa (na žalost) stornirajte ta popravek.
lp
V vsakem primeru je glede na to, da ste sedaj ugotovili, da se aktiva in pasiva ne ujemata za ta znesek, potreben drugačen popravek - brez knjigovodskega popravka. Kakšen, pa naj vam povedo računalničarji!!! Pred tem pa (na žalost) stornirajte ta popravek.
lp