Začetniška vprašanja s.p.

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
pinguMB
Novinec
Novinec

Začetniška vprašanja s.p.

Odgovor Napisal/-a pinguMB »

Pozdravljeni,

ker v kratkem s kolegom odpirava spletno trgovino preko njegovega s.p.-ja me zanima par stvari glede poslovanja spletne trgovine preko s.p.-ja.

In sicer me zanima kako je z vodenjem zaloge, to moraš imet kakšen poseben program ali zadošča vodenje zaloge znotraj spletne trgovine (PrestaShop), mora to bit fizično sprintano in posredovano tvoji računovodji?

Se mora zaloga ujemati s prodano količino (kdo to preverja?)? Kako je s tem, če stranki za nakup nad x€ podariš en izdelek? Nekaj zaloge (vzorcev) sem nabavil kot fizična oseba, to se verjetno ne sme prodat ali?

Naslednja stvar, ki me zanima je, na katere stvari moram biti pozoren pri izbiri računovodje oz. katere so lastnosti dobre računovodje, ker si res ne želiva že na začetku imet kakšnih problemov.

Sam imam kar nekaj računalniškega znanja, zato me zanima kako poenostavit (pocenit) strošek računovodstva, da ne pošiljam ravno vsakega računa računovodkinji po mailu v knjiženje. Baje obstaja program od birkorata, kjer lahko sam vnašaš vse račune, stroške in podobno, ter samo sprintaš mesečni, dvomesečni, polletni pregled stanja in daš računovodkinji. Kako je s tem?

Kaj lahko daš v stroške, ter kakšen je potek, da se ti to upošteva? So kakšne omejitve?

Za spletne trgovine velja novi zakon, da moraš met programsko opremo, ki ne omogočanja brisanja računov?

V začetku kolega še ne bo davčni zavezanec. Meja je 50.000€ prometa na leto?

Za odgovore se vam že vnaprej lepo zahvaljujem.

LP
pinguMB
Novinec
Novinec

Re: Začetniška vprašanja s.p.

Odgovor Napisal/-a pinguMB »

Bi lepo proso za odgovor :)
Odgovori