Zapadli računi

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
bertab
Nov član
Nov član

Zapadli računi

Odgovor Napisal/-a bertab »

Imam racunovodski servis.Firmi vodim gk od zacetka leta,dobila placano le malenkost. Zanima me, kako racunovodski servisi izterjate zapadle dolgove, oz.za koliko mesecev tolerirate zapadli dolg?
taboljša
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a taboljša »

naceloma so neplacila strank problem vseh servisov, kajti spomnijo se le ko kaj zelo nujno potrebujejo, takrat so pripravljene stranke placati. No moja praksa je taksna, da ze v pogodbi zapisem, v kolikor placilo izpade v treh zapordnih mesecih, stranki nisem dolzna vec izdelovati nikakrsnih porocil in se pogodba avtomatsko prekine, stranka pa sama nosi odgovornost in posedice napram vsem uporabnikom racunovodskih porocil. V kolikor stranka pogodbe ne podpise, se niti ne spuscam v ta hazard. Ce se pogodba razveze zaradi neplacila, bo stranka, ce bo se zelela delati z menoj, morala najprej poravnati ves dolg, podpisati novo pogodbo pod novimi pogoji itd. Do sedaj stvar deluje, kajti, ce se pogodba razveze zaradi neplacil, niti nisem obvezna predajati zadev drugemu servisu, ce bi se stranka odlocila iti drugam. Zadnji moj zig je na tistem mesecu, za katerega je placilo izvrseno.
No upam da sem ti pomagala.
bojana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bojana »

Se strinjam z vama obema, vendar je stvar zelo hitro rešljiva, če je DDV zavezanec se mu ne naredi DDV-ja, predvsem pa se mu ne izroči narejeni izdelek katerega prodajamo računovodski servisi(plače,.....). Dokumente, kateri so podlaga za knjiženje pa je potrebno vrniti stranki ker jih račun.servisi nismo upravičeni zadržati (niso naša last). Zato je najboljše imeti pogodbo ko je omenila moja predhodnica.

LP,Bojana
Bina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Bina »

To pa je tema, ki se tiče vseh servisov. Isti šmorn imamo tudi pri nas.

Zato smo v pogodbo še vključili, da če prido do 3x neplačila, se pogodba prekine, dokumentacija pa vrne po pošti kot vrednostno pismo. Višina vrednostnega pisma pa zajema vse neplačane obveznosti+zamudne obresti+kazenske obresti+poštnina. Tako dokumentacije mi nimamo več in je strankina odgovornost, da jo prevzame - predlog pravnika. Zaenkrat tega še ni bilo treba uporabiti.

lp, BIna
Odgovori