Plačevanje prispevkov
Moderator: Mirko Zbačnik
Plačevanje prispevkov
Lep pozdrav. Ker se mi ne da brskat po netu bom kar tu postavil vprašanje in upal na odgovor
Namreč sem s.p. in bom v bodoče izdal cca deset računov letno. Razmišljam, da bi odpovedal računovodkinjo. Problem je le pri plačevanju mesečnih prispevkov in ne vem, kako to gre, računovodkinjo pa je nerodno vprašat. Če se komu hoče to pojasnit..........hvala in naj mu Bog poplača.

Re: Plačevanje prispevkov
Poleg plačila prispevkov boste morali oddati tudi obračun prispevkov.
Pridobite si digitalno potrdilo, registrirajte se v e-davke, oddajte obrazec PODO-OPSVZ in na obrazcu se vam izpišejo vsi računi in sklici za nakazilo prispevkov.
Problem verjetno ne bo le v plačevanju prispevkov, pač pa tudi pri knjiženju oz. vodenju evidenc (če ste normiranec) in na koncu v izdelavi letnih poročil in davčnega obračuna.
Pridobite si digitalno potrdilo, registrirajte se v e-davke, oddajte obrazec PODO-OPSVZ in na obrazcu se vam izpišejo vsi računi in sklici za nakazilo prispevkov.
Problem verjetno ne bo le v plačevanju prispevkov, pač pa tudi pri knjiženju oz. vodenju evidenc (če ste normiranec) in na koncu v izdelavi letnih poročil in davčnega obračuna.
Re: Plačevanje prispevkov
Hvala za odgovor. Kaj pa dig.potrdilo SIGEN-CA? Je lahko za fizične osebe ali mora bit za poslovni subjekt oziroma kateri od teh je "pravi". Gre za majhno prodajalno z specifičnim blagom in ker imam računalniški program za blagajno, ki vodi enostavno knjgovodstvo po pripovedovanju "strokovnjakov" naj bi bilo to dovolj. Aja, pa še to: sem s.p.. In še enkrat hvala za pomoč.