Pozdravljeni, sem vse preiskal in nisem našel ravno aktualnega odgovora...
S.P. (ni zavezanec za DDV) želi izstaviti račun na Hrvaško (podjetju, ki je zavezanec za DDV) za opravljeno storitev (oblikovanje spletne strani in promocijskega materiala).
Ali lahko izstavim normalni račun brez DDV (enako kot za podjetje v sloveniji) ali velja kakšen drugačen princip? V kakšnem jeziku mora biti račun?
Hvala! Lp
Izstava računa iz SP na Hrvaško
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Izstava računa iz SP na Hrvaško
Morali bi se registrirati za DDV kot zavezanec, ki opravlja storitve znotraj Skupnosti in potem izdate račun brez DDV - na račun napišete: DDV ni obračunan po 1. odstavku 25. člena ZDDV-1 - obrnjena davčna obveznost.
Mesečno do 20. v mesecu oddate rekapitulacijsko poročilo in obračun DDV samo za te storitve, ker niste registrirani za DDV v Sloveniji in ga ne smete zaračunavati in si ga ne smete odbijati.
Jaz račun napišem v slovenščini in v njihovem jeziku, če ga poznam, drugače pa v angleščini.
Mesečno do 20. v mesecu oddate rekapitulacijsko poročilo in obračun DDV samo za te storitve, ker niste registrirani za DDV v Sloveniji in ga ne smete zaračunavati in si ga ne smete odbijati.
Jaz račun napišem v slovenščini in v njihovem jeziku, če ga poznam, drugače pa v angleščini.