Tožba zaradi dolgov?
Moderator: Mirko Zbačnik
Tožba zaradi dolgov?
Podjetje X nas želi tožiti za dolg 500.000 SIT, ker ga ne moremo plačati. Račun je prazen, osnovnih sredstev oz. česarkoli ni.
Vprašanje:
- koliko časa traja da tožba pride na sodišče?
- kaj lahko v teh okoliščinah dosežejo?
Najlepsa hvala!
Vprašanje:
- koliko časa traja da tožba pride na sodišče?
- kaj lahko v teh okoliščinah dosežejo?
Najlepsa hvala!
Kar kmalu. Če ima tožena stranka potrdilo, da je opravila storitev oziroma dobavila blago, ste le-to dolžni plačati. In ker po vsej verjetnosti bo rešeno v korist vašega dobavitelja oziroma vaše stranke, boste morali plačati še zamudne obresti in sodne stroške. Tako, da bo znesek neprimerno višji.
Do sodišča pride tožba ob pomoči odvetnika kar hitro, potem pa ....
Pa to je vse v vašo škodo. /verjemite, lahko pa vprašate še kakega pravnika/
zoa
Do sodišča pride tožba ob pomoči odvetnika kar hitro, potem pa ....
Pa to je vse v vašo škodo. /verjemite, lahko pa vprašate še kakega pravnika/
zoa
In če eno leto ni prilov na račun, banka to sporoči sodišču in zadeva je zaključena (dolžnik na spletni strani Banke Slovenije ob številki računa dobi en rdeč klicaj), to pa je tudi vse in dobavitelj se za toženi znesek obriše pod nosom. Možnost je še rubež, seveda če je kaj rubiti:???::mad:
Na žalost - preizkušeno!
lp
Magda
Na žalost - preizkušeno!
lp
Magda
Hvala za napotek, prebral sem ta zakon (ZIZ), ki pa govori o družbah z neomejeno odgvoornostjo in komanditinh družbah ter fizičnih osebah.
Če se ne motim od lastnika ali direktorja d.o.o. ne morejo izterjati dolgov družbe razen v primeru, da gre za kazensko odgovornost (načrtno goljufijo), kar pa v našem primeru ni.
Če se motim, me prosim popravite..
Če se ne motim od lastnika ali direktorja d.o.o. ne morejo izterjati dolgov družbe razen v primeru, da gre za kazensko odgovornost (načrtno goljufijo), kar pa v našem primeru ni.
Če se motim, me prosim popravite..