Pozdravljeni!
Dve leti sem bila samozaposlena (imela sem s.p.). Pred kratkim sem, zaradi slabih finančnih rezultatov,
morala s.p. zapreti in sem se prijavila na Zavodu za zaposlovanje kot brezposelna oseba.
Imam pravico do denarnega nadomestila, zato sem oddala ustrezno vlogo. Ob tem so od mene zahtevali
tudi podrobno obrazložitev razlogov za zapiranja svojega s.p. Zdaj čakam na odločitev pravnega oddelka,
ki lahko mojo prošnjo za denarno nadomestilo reši pozitivno ali negativno.
Ali lahko v tem času opravljam kakšno dejavnost v okviru osebnega dopolnilnega dela (saj nimam nobenih
prihodkov in nekaj potrebujem za preživetje), ali pa bi taka dejavnost negativno vplivala na moj status in
bi zaradi nje lahko izgubila pravico do omenjenega denarnega nadomestila? Velikega dohodka od ODD
ne pričakujem, zato ne bi želela zaradi tega izgubiti pravico do DN (odločanje o njegovi dodelitvi lahko traja do 30 dni).
Hvala!
osebno dopolnilno delo in denarno nadomestilo
Moderator: Mirko Zbačnik
-
SUZANA1108
- Novinec

Re: osebno dopolnilno delo in denarno nadomestilo
za dodaten zaslužek ni problema, vendar morate najaviti delo - približni zaslužek, potem točen podatek po opravljenem delu in za toliko se vam zmanjša nadomestilo - vsaj tako so povedali meni. lp