Zanima me sledeče vprašanje. Izstavljamo račun s.p.-ju, ki ni davčni zavezanec. Zanima me sledeče vprašanje kaj kako navedemo njegovo davčno št. V našem programo se izpiše kar avtomatsko besedilo pri kupci Id za DDV: SI..........
Ali je to prav ali pa bi morala biti navedena samo njegova davčna št.
račun izstavljen s.p.-ju, ki ni davčni zavezanec
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: račun izstavljen s.p.-ju, ki ni davčni zavezanec
Seeda lahko navedete njegovo davčno številkooj, katero ima vsak subjekt (fizična in pravna oseba). V kolikor ni nil zavezanec za DDV - to ste imeli v mislih - bi navedli identifikacijsko številko, z navedbo "SI" pred njegovo davčno številko.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Če ni davčni zavezanec spredaj nima SI.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Malce nejasnoti pojmov in za povrh še moj nejasen odgovor.
Ko govorimo o davčnem zavezancu, govorimo o vseh pravnih in fizičnih osebah - davčno številko pridobijo vsi. Drugo pa je zavezanec za namene DDV in le pri zavezancih za DDV navedemo pred davćno številko "SI".
Ko govorimo o davčnem zavezancu, govorimo o vseh pravnih in fizičnih osebah - davčno številko pridobijo vsi. Drugo pa je zavezanec za namene DDV in le pri zavezancih za DDV navedemo pred davćno številko "SI".
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko