Izvajanje del d.o.o.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Sara30
Računovodja
Računovodja

Izvajanje del d.o.o.

Odgovor Napisal/-a Sara30 »

Pozdravljeni,

odprla bi firmo d.o.o.. Sama imam zaključeno ekonomsko šolo tako, da bi za firmo vodila knjige. Sedaj pa bi firmo registrirala tudi za elektroinstalacijska dela. Ali je to mogoče storiti brez da bi zaposlila delavca z elektro šolo? Mogoče bi za to podpisala pogodbo z drugo firmo z pravimi kompetencami?

Kaj mi predlagate?

l.p.
Sara
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: Izvajanje del d.o.o.

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Mislim da; če ne ravno takoj, pa čez čas.

Svetujem vam, da se o tem pogovorite kar tam, kamor boste šli registrirat d.o.o. Mnogo podjetji namenoma, da kasneje ne bi bilo zapletov, registrira več dejavnosti, kot jih sprva opravlja. Saj verjetno v prihodnosti nameravate prek družbe opravljati tudi elektroinštalaterska dela.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Lahko registrirate, toda ne smete opravljati elektroinstalacij, če nimate zaposlenega delavca z ustrezno izobrazbo. Če dejansko opravlja delo drugo podjetje, potem je to po moje v redu.
Mogoče boste tudi morali pridobiti obrtno dovoljenje.
Sara30
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Sara30 »

Sem vprašala na zbornico in so svetovali, da zaposlim delavca za skrajšan delovni čas in preko njega potem pridobim dovoljenje za elektro dela. Lahko pa da bi firmo odprla kot posredovalec del...

l.p.
Sara
Odgovori