Ob novem letu povabimo lastne zaposlene na eno skupno večerjo, znesek po osebi ne presega 13 Eur.
Kako se to pravilno knjiži, vem da DDV-ja ne odbijam in mislim da reprezentaca to ni, v boniteteto jim pa tudi ne gre ker ni čez 13 eur na osebo. A je to sploh davčno priznan odhodek - z življenjskega vidika je, ker je to prispevek k pozitivni klimi v firmi.
Mi lahko kdo pomaga?
STROŠKI POGOSTITVE ZAPOSLENIH
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: STROŠKI POGOSTITVE ZAPOSLENIH
Če se pohecam:
ne smeš napisati, da gre za novoletno fešto, ampak za team-building - poslovno zelo potreben in davčno priznan strošek (datum je pač povsem naključen). lp
ne smeš napisati, da gre za novoletno fešto, ampak za team-building - poslovno zelo potreben in davčno priznan strošek (datum je pač povsem naključen). lp
Kaj res, davčno priznan strošek 100%, ni bonitete za zaposlene, kaj pa dobitek DDV, da ali ne?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Našel sem odgovor na temo: in tudi razlago, kaj je to Team building:
viewtopic.php?f=2&t=20335
Moje mnenje je, da je lahko tudi predmet "pogajanj" ob davčnem pregledu. Bomo videli, kam se bo vse skupaj razvilo.
viewtopic.php?f=2&t=20335
Moje mnenje je, da je lahko tudi predmet "pogajanj" ob davčnem pregledu. Bomo videli, kam se bo vse skupaj razvilo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Drugače pa pogostitve zaposlenih niso boniteta, v kolikor so ponujene vsem v enaki meri in niso davčno priznan strošek.
Dobro prirejene pogostitve lahko ugodno vplivajo na timsko delo, oziroma da se spoznamo...
. Seveda, če se ne "spoznamo" preveč in smo nato več mesecev tiho
. mnenje davčne je seveda znano.
Dobro prirejene pogostitve lahko ugodno vplivajo na timsko delo, oziroma da se spoznamo...
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Glede na zgornjem linku opisanega "team-buildinga" sem mnenja, da je to spet prodajanje megle, "kupljene" na zahodu in se nič ne čudim, če boste davkarjem težko dopovedali in še težje dokazali poslovno potrebnost "utrjevanja moštva in/ali ženstva" na poslovno eksotičnih krajih (kot so jahte ali severna triglavska stena) ali časih (kot je v veselem decembru).
Samo še glede prisile: moraš biti pa res poslovnež z izpiljenim občutkom za medčloveške odnose, če pod "mus" na barko ali v steno naženeš vse podrejene - tudi take z morsko boleznijo, vrtoglavico ali strahom pred vodo in višino...
pa še "kakor" v prostem času... lp
Samo še glede prisile: moraš biti pa res poslovnež z izpiljenim občutkom za medčloveške odnose, če pod "mus" na barko ali v steno naženeš vse podrejene - tudi take z morsko boleznijo, vrtoglavico ali strahom pred vodo in višino...
pa še "kakor" v prostem času... lp