Uskladitev z e kartico

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Zorica
Nov član
Nov član

Uskladitev z e kartico

Odgovor Napisal/-a Zorica »

Spoštovani!

Prvič se srečujem s takšnim primerom, pa vas prosim za vaše komentarje. Pri kontroli z e kartico, sem ugotovila, da se mi določena stanja ne ujemajo. Namreč, med letom smo imeli izvržbo zaradi zamude s plačilom enega obroka akontacije. Plačan znesek akontacije sem knjižila kot terjatev za akontacijo davka od dohodkov p.o., zamudne obresti in stroške izvržbe sem knjižila na davčno nepriznane odhodke oz.stroške. Ugotovila sem pa, da so na edavkih del sredstev iz izvržbe za akontacijo, prerazporedili na obveznosti za dohodnino in prispevke iz plač, ki pa smo jih vse pravilno poročali in že plačali. Tako konec leta imamo na e kartici preplačilo na obveznostih za doh.in prispevke. Stanje v knjigah sem uskladila z e kartico, tako da sem trgan znesek pri izvržbi, preknjižila iz konta 1610, na ustrezne konte za plačila obveznosti in nato na 31.12. prenesla debetno stanje s kontov obveznosti na konto terjatev 164. Prosim, za vaše komentarje, kako vi usklajujete stanja v knjigah s stanji po e kartici oziroma, koko bi naredili v mojem primeru!

Hvala in lep pozdrav vsem!
Odgovori