plača

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Deja
Začetnik
Začetnik

plača

Odgovor Napisal/-a Deja »

prosim za pomoč, kako se izpolni obrazec REK1 in kako se obračuna pravilno prispevke za plačo bruto 60.000 sit. S programerjem in programom ne prideva skupaj, mi davčna zavrača obrazce. Pa še to prosim, ima kdo res dober program za plače, očitno bom morala zamenjat oba [8D]
hvala
suza
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a suza »

Poglej na računovodja.com, na levi strani v rubriki Ne prezrite izberi on-line izračun plače in nato v oknu, ki se ti odpre izberi REK obrazci na spletni strani DURS in vnesi podatke. Ti program sam izračuna izračuna, obrazec pa lahko tudi sprintaš. Poskusi in javi, če ti je uspelo.

Suza
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

http://www.racunovodja.com/izracuni/izr_place.asp . Prispevki so iz bruto plače (neto plača + prispevki delodajemalca), prispevki delodajalca nislo vključeni. Glej na http://www.racunovodja.com/ , kot je omenila predhodnica.

Tu si poglejte primer, v REK-1 izpolnite, kar piše. V polje (14) se vpiše osnova za dohodnino, ki jo izračunate, tako kot v davčni napovedi, le da je tu za 1 mesec. (20) je seštevek dohodnine, druge postavke so seštevki bruto plač, prispevkov.

Žal vam ne smem posredovati programov, jih je pa ogromno. Med drugim ima vsak računovodski program tudi to rubriko.
suza
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a suza »

Ja, in bruto znesek vpišeš brez pik in vejic, samo 60000 - da ne bi slučajno mislila da izračun ne deluje!

Suza
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Blažka!? Pazite na prepoved oglaševanja! Namreč portal se preživlja le od reklame!

Deja, sicer so v UL 125/2004 že novi obrazci - in veselo na delo!

Mirko :twisted:
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Da ne boste vsi samo govorili čez software in programerje. Jaz sem na tej drugi strani in se poizkušam med drugim izobraževati in iskati pomoč tudi preko foruma. Občasno gre kaj narobe, ali pa ne razumemo takoj vsega. Se pa trudimo.

LP, Jam
diana
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a diana »

Mirko, tudi sama gledam te obrazce, pa mi ni nič jasno! ALi bomo spet imeli obrazec REK 1 in ne Z-1, kateri obrazec je za plačilo akontacije davka od najemnin fizičnim osebam-prej REK-2? Kdaj se začnejo uporabljati-po moje pri vsem, kar je izplačano po 01.01.2005, tudi plače za december?:mad:

diana
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Diana nisem 100% mislim da bo to obraze REK 3a Obračun davčnih odtegljajev za dohodke iz premoženja.
Tale navodila bomo pa še brali, da bomo vse pogruntali.

Lidija
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Včeraj sem jih šele naložil in jih še nisem pregledal. Upam, da bodo, tako kot zmeraj, vzdrževalci posodobili program.

Mirko
SašaP
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SašaP »

Diana, obrazec REK 1 in obrazec Z-1 sta dva čisto različna obrazca. REK 1 je za davčno, Z-1 je pa za AJPES.

Saša
diana
Računovodja
Računovodja

UPS, pa kako me z davčne niso obvestili, da jim dostavljam napačen obrazec za plače, potem bom morala popraviti!:mad:

diana
diana
Računovodja
Računovodja

SašaP, sem se pozanimala,plače s.p.- tudi Z-1 je za DURS, nič nisem naredila narobe, REK 1 je postal Z-1,uh:shock:

diana
Odgovori