Pozdravljeni
Sem pred eno dilemo: iz Francije je bil v juliju poslan material (dvigalo) v Slovenijo, tudi račun je bil izdan v juliju.
Material trenutno na našo željo hrani prevoznik, ker mi nimamo tako velikega skladišča.
Material je naša last, ko ga prevzamemo.
Sedaj pa nisem prepričana ali obračunamo DDV in si ga tudi odbijamo že v juliju ali šele v avgustu?
Hvala za vaša mnenja
Lp,
Lotica
KDAJ OBRAČUNATI / ODBITI DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: KDAJ OBRAČUNATI / ODBITI DDV
V juliju, ko je bil izdan račun.
iz Francije je bil v juliju poslan material (dvigalo) v Slovenijo, tudi račun je bil izdan v juliju.
Več ? :
Kako je v pogodbi določen prevzem (dvomim, da je :" Material trenutno na našo željo hrani prevoznik, ker mi nimamo tako velikega skladišča." v skladu s pogodbo??
Račun je bil tako izdan pred prevzemom (najbrž ob predaji prevozniku?)
Po črki bi bil prvi možni datum 15.8. , če pa res velja dejanski prevzem od prevoznika, pa 15. v mesecu po prevzemu...
Več ? :
Kako je v pogodbi določen prevzem (dvomim, da je :" Material trenutno na našo željo hrani prevoznik, ker mi nimamo tako velikega skladišča." v skladu s pogodbo??
Račun je bil tako izdan pred prevzemom (najbrž ob predaji prevozniku?)
Po črki bi bil prvi možni datum 15.8. , če pa res velja dejanski prevzem od prevoznika, pa 15. v mesecu po prevzemu...
Pozdravljeni
Tole zadevo sem rešila, saj je na CMR obrazcu datum prejema materiala v Sloveniji 04.08. tako da v vsakem primeru se DDV obračuna v avgustu, čeprav je bil račun izstavljen v juliju.
Me pa zanima še ena zadeva: če je račun za storitev izstavljen npr. 10.07., nanaša pa se na obdobje 01.06. do 30.06., prejmemo ga po 15.7., so pa to storitve iz EU, za katere moramo narediti v Sloveniji samoobdavčitev - ali je potrebno DDV obračunati že v juniju, ker je storitev opravljena v juniju ali šele v juliju, ker smo račun prejeli kasneje kot 15.7.?
Hvala za vso pomoč
Lotica
Tole zadevo sem rešila, saj je na CMR obrazcu datum prejema materiala v Sloveniji 04.08. tako da v vsakem primeru se DDV obračuna v avgustu, čeprav je bil račun izstavljen v juliju.
Me pa zanima še ena zadeva: če je račun za storitev izstavljen npr. 10.07., nanaša pa se na obdobje 01.06. do 30.06., prejmemo ga po 15.7., so pa to storitve iz EU, za katere moramo narediti v Sloveniji samoobdavčitev - ali je potrebno DDV obračunati že v juniju, ker je storitev opravljena v juniju ali šele v juliju, ker smo račun prejeli kasneje kot 15.7.?
Hvala za vso pomoč
Lotica