DDV - EU
Moderator: Mirko Zbačnik
DDV - EU
Sem s.p. in nisem ddv zavezanec. Prosim za pojasnilo kako postopati:
1. Nabava knjige – revije iz Španije za dejavnost
2. Izdelava oglasa – reklame za firmo iz Portugalske
Kako je glede ddv in če moram zneske vpisati v DDV -0 ali v RP-0
Referentka mi je rekla, da mi ni potrebno nič vpisovati na ta dva obrazca in tudi ni se mi potrebno registrirati.
Prosim za vaše mnenje.
lp
1. Nabava knjige – revije iz Španije za dejavnost
2. Izdelava oglasa – reklame za firmo iz Portugalske
Kako je glede ddv in če moram zneske vpisati v DDV -0 ali v RP-0
Referentka mi je rekla, da mi ni potrebno nič vpisovati na ta dva obrazca in tudi ni se mi potrebno registrirati.
Prosim za vaše mnenje.
lp
Re: DDV - EU
Nimam opravka s tem, samo kar spremljam, po mojem glede točke 2. referentka nima prav: za storitve v EU registracija kot "atipični" zavezanec // Izdelava oglasa je najbrž storitev in ne dobava blaga?//
Še kdo, ki se bolj spozna !
lp
Še kdo, ki se bolj spozna !
lp
točno, jaz tudi tako razmišljam.
Oglas je storitev.
Mislim, da se moraš prijaviti kot atipični zavezanec in potem obračunati DDV in ....
Prosim še za kakšno mnenje.
lp
Oglas je storitev.
Mislim, da se moraš prijaviti kot atipični zavezanec in potem obračunati DDV in ....
Prosim še za kakšno mnenje.
lp
To pa najbrž ne :Rori napisal/-a:...in potem obračunati DDV ??? ....lp
opravljanje storitev EU zavezancu (domnevam, da portugalska firma ima IDŠT?)
ja, Port. firma mi je dala ID DDV svojo.
Sedaj pa res ne vem več...
Lepo prosim za pojasnilo.
lp
Sedaj pa res ne vem več...
Lepo prosim za pojasnilo.
lp
Ne obračunaš DDV (in ga ne plačaš), ampak:
"moraš znesek (storitve) vpisati v DDV -0 in v RP-0"
"moraš znesek (storitve) vpisati v DDV -0 in v RP-0"
Če prav razumem je potrebno se registrirati kot atipični zavezanec in vključiti znesek ddv v obrazec DDV-0 in RP-0, vendar ni potrebno plačati DDV
Najlepša hvala za odgovore
lp
Najlepša hvala za odgovore
lp
Tako je. Pri tem gre namreč za obrnjeno davčno obveznost - plačnik davka je kupec... zato vi davka ne plačate... morate pa se registrirati kot Atipičen davčni zavezanec...
s tem boste prejeli ID-SI številko za DDV... vendar samo za TUJINO. Doma - kot da niste zavezanec.
Vseeno pa se potem za ta "tuj" del mesečno oddaja DDV-O (ne glede na promet-če ga ni, pač 0 povsod) in rekapitulacijo (če je promet).
lp
s tem boste prejeli ID-SI številko za DDV... vendar samo za TUJINO. Doma - kot da niste zavezanec.
Vseeno pa se potem za ta "tuj" del mesečno oddaja DDV-O (ne glede na promet-če ga ni, pač 0 povsod) in rekapitulacijo (če je promet).
lp
najlepša hvala za odgovor. Vse to velja za storitve v EU. To pomeni, da vpišem samo v DDV-0 zap. 12 in nikamor drugam v ta obrazec in na RP-0. In potem vsak mesec oddajam ta dva obrazca z ničlami, če ne poslujem več z EU.
Za nabavo strokovne literature v EU, pa ni potrebno nič vpisovati v obrazce in tudi ne bi se bilo potrebno registrirati?
lp
hvala še enkrat
Za nabavo strokovne literature v EU, pa ni potrebno nič vpisovati v obrazce in tudi ne bi se bilo potrebno registrirati?
lp
hvala še enkrat
In potem vsak mesec oddajam ta dva? obrazca z ničlami, če ne poslujem več z EU.
Kot je že napisal zeko - samo DDV-O (RP ni treba, če ni prometa)
Kot je že napisal zeko - samo DDV-O (RP ni treba, če ni prometa)
joj, hitrica ni nikoli dobra.
Hvala še enkrat, super ste
lp
Hvala še enkrat, super ste
lp