Pozdravljeni,
Podjetje na novo nudi strankam tudi meritve elektrike. Zdaj sem se malo pozanimala in mi nekaj ni prav jasno.
1. V primeru, da se stranki zaračuna samo meritve, je potrebno za to stranko odpreti materialno kartico? Glede na to, da tu ni nič materiala bi sklepala da ne. Ampak sem se pri takih vprašanjih že uštela, tako da rajši vprašam.
2. Kako se izda račun/ knjiži samo meritve? (DDV). Zdaj, če je to v sklopu kjer so tu tudi druge elektro storitve se firmam zaračuna obrnjena davčna. Kaj pa če so samo meritve? Ali je pravilno, da se zavezancem zaračuna 22% DDV, ter končnim porabnikom 9,5% DDV?
Hvala za pomoč
Sara
Meritve: Materialna kartica ter knjiženje
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Meritve: Materialna kartica ter knjiženje
Menim, da je pravilno, ker ni posega v nepremičnino.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Torej v primeru če so samo meritve se obračuna normalno davek - za zavezance 22% ter končne uporabnike 9,5%.
Kaj pa glede materialne kartice? Se jo odpira glede na to da na objektu ni nič materiala?
Hvala
Sara
Kaj pa glede materialne kartice? Se jo odpira glede na to da na objektu ni nič materiala?
Hvala
Sara
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
V kolikor gre za vgradnjo materiala, torej da ne gre le za storitev meritve, da na primer na objektu vgradite tudi material zavezancu za DDV, uporabite 76. a ćlen.
Kar se kartic materiala tiče, so smiselne, če imate na zalogi material in ko ga postopoma porabljate, ko ga vgrajujete strankam. Druače pa je to lahko strošek materiala, stranki pa zaračunate to skupaj s storitvijo.
Kar se kartic materiala tiče, so smiselne, če imate na zalogi material in ko ga postopoma porabljate, ko ga vgrajujete strankam. Druače pa je to lahko strošek materiala, stranki pa zaračunate to skupaj s storitvijo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko