Popoldanski s.p. normiranec

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Stajerc
Novinec
Novinec

Popoldanski s.p. normiranec

Odgovor Napisal/-a Stajerc »

Pozdravljeni.

Sem sicer nov na forumu in imam par vprasanj.

1 Glede na to da normiranec hrani zgolj izdane racune me zanima ali to pomeni da lahko kupi v tujini recimo nemčiji za vec kot 12500€ letno in ne potrebuje statusa ddv zavezanec? Če ne kako se to lahko kontrolira?

2. Ali lahko recimo doma proizvajaš neke drobne izdelke in za to ne potrebuješ poslovnega prostora, ker imas recimo spletno trgovino?

Hvala in LP
novica
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Re: Popoldanski s.p. normiranec

Odgovor Napisal/-a novica »

[quote="Stajerc"]1 Glede na to da normiranec hrani zgolj izdane racune me zanima ali to pomeni da lahko kupi v tujini recimo nemčiji za vec kot 12500€ letno in ne potrebuje statusa ddv zavezanec? Lahko, če si upa riskirati.

Če ne kako se to lahko kontrolira? Ne vem, pa tudi ne bi (na svoji koži) preizkušala, če in kako to kontrolirajo.

2. Ali lahko recimo doma proizvajaš neke drobne izdelke in za to ne potrebuješ poslovnega prostora, ker imas recimo spletno trgovino?

Formalno rabiš poslovni prostor tudi za zobotrebce, čeprav jih lahko rezljaš na mizi ; kolikor mi je znano, pa zaenkrat poslovnih prostorov ne preverjajo preveč intenzivno - ampak vse je enkrat prvič.
lelika
Računovodja
Računovodja

Re: Popoldanski s.p. normiranec

Odgovor Napisal/-a lelika »

Jaz pa mislim, da je krog zavezancev, al kako bi to poimenovala povezan. Ob določenih kontrolah vse pride na dan, včasih tudi čez nekaj let...

Za spletno trgovino ni nujno, da je poslovni prostor. Skratka vsaka registracija s.p. ali drugega pravnega subjekta rabi vsaj sedež, torej poslovni naslov.

Je pa res moteče, ko vsak poskusi iskati neke nemogoče-mogoče verzije.

lp
Odgovori