Pozdravljeni,
zanima me če da fizična oseba-lastnik, ki je že upokojen svojemu lastniškemu podjetju kredit ali njegovo podjetje, ki dobi posojilo odda REK-2? Katera številka reka je to? Ter katera individualno številko?
Kaj pa če da fizična oseba, ki je direktor, ni pa lastnik, je pa v preteklosti že dal posojilo podjetju, če da letos on posojilo podjetju v katerem je direktor. Ali je tudi tu potrebno podjetju oddati Rek-2 in katero številko? Ter katero individualno številko?
Kaj je dobro vedeti v zvezi s temi posojili?
Posojilo da fizična oseba-lastnik pravni in Rek 2
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Posojilo da fizična oseba-lastnik pravni in Rek 2
REK obrazci so namenjeni obračunu davčnih odtegljajev. Ti se pojavijo pri dohodkih iz različnih virov. Prejeto posojilo ni dohodek/prihodek firme, je le obveznost do posojilodajalca.
Glede na vsa vaša vprašanja se mi dozdeva, da bi potrebovali vsaj osnovno znanje s področja knjigovodstva, če pa zasedate v podjetju pomembnejše delovno mesto pa še kaj več. Na forumih tega znanja ne boste pridobili.
Zato, najmanj kar lahko naredite je, da poiščete strokovno osebo, ki vas bo počasi in zanesljivo vodila skozi labirint knjigovodstva/računovodstva in zakonodaje s tega področja.
Lp
Glede na vsa vaša vprašanja se mi dozdeva, da bi potrebovali vsaj osnovno znanje s področja knjigovodstva, če pa zasedate v podjetju pomembnejše delovno mesto pa še kaj več. Na forumih tega znanja ne boste pridobili.
Zato, najmanj kar lahko naredite je, da poiščete strokovno osebo, ki vas bo počasi in zanesljivo vodila skozi labirint knjigovodstva/računovodstva in zakonodaje s tega področja.
Lp