Službeno vozilo Euro6

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Katja IK
Novinec
Novinec

Službeno vozilo Euro6

Odgovor Napisal/-a Katja IK »

Zanima me ali ima kdo izkušnje z nakupom službenega vozila z motorjem Euro 6 BlueHDI?
Oziroma ali lahko s.p. uveljavlja kakršne koli olajšave? Ali kakšne druge ugodnosti?
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Re: Službeno vozilo Euro6

Odgovor Napisal/-a slovan »

Olajšava za investiranje je samo za osebna vozila na hibridni ali električni pogon...to izhaja iz 66.a člena Zakona o dohodnini:
66.a člen
(olajšava za investiranje)
(1) Zavezanec lahko uveljavlja znižanje davčne osnove v višini 40% investiranega zneska v opremo in v neopredmetena dolgoročna sredstva v davčnem letu vlaganja.
(2) Za opremo iz prejšnjega odstavka se ne štejejo:
1. pohištvo in pisarniška oprema, razen računalniške opreme, in
2. motorna vozila, razen osebnih avtomobilov na hibridni ali električni pogon, avtobusov na hibridni ali električni pogon in razen avtobusov ter tovornih motornih vozil z motorjem, ki ustreza najmanj emisijskim zahtevam EURO VI.

lp
Katja IK
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Katja IK »

Hvala za odgovor :)

Dobila sem pa informacijo, da pri nakupu službenega vozila z motorjem Euro6 BlueHDI je podjetje lahko oproščeno plačila dobička v višini 40%. A to drži?

Lp
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

O 40% govori člen, ki sem ga že navedla. Gre za olajšavo za investiranje v višini 40% izdatkov za konkretno osnovno sredstvo. Ali spada vaše vozilo v osebno vozilo na hibridni ali električni pogon, potem si lahko zmanjšate davčno osnovo za 40% vlaganj.
Meni osebno vaša oznaka službenega vozila ne pomeni nič, strokovnjaki s tega področja pa bodo že vedeli ali ustreza pogojem iz zakona ali ne.

lp
Odgovori